Paraflex

Paraflex

Paraflex nedir ne için kullanılır, Paraflex nasıl kullanılır, Paraflex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Klorzoksazon

Ambalaj:

 250 mg x 20 tablets.

Endikasyon:

 Miyalji,kas romatizması, lumbago, tortikolis, burkulma, artrit, psö-do romatizma,hemi diskal ağrılar, spondiloartroz, bel ağrısı, servikal sendrom,ekstansiyon ve alçı uygulamalarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Karaciğer Bozukluğunda kontrendikedir. Deri döküntüleri, ürtiker belirtileri ve ikter gibi belirtiler görülür görülmez tedaviye ara verilmelidir.

Uyarılar:

 Alerji öyküsü olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Karaciğer fonksiyon bozukluğunu düşündüren herhangi bir semptom görülürse ilaç kesilmelidir.Klorzoksazon gebelerde ve emziren annelerde kullanımı önerilmez. Çocuklardaki etki ve güvenirliği kanıtlanmadığı ndan, kullanımı önerilmez.

Yan Etkileri:

 Gastrointestinal Bozukluklar, sersemlik, baş dönmesi, başta boşluk duygusu, kızarıklık ve aşırı uyarılma olabilir. Nadiren gastrointestinal kanama,alerjik tipte deri döküntüleri, peteşi ve ekimozlar oluşabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Alkol ve/veya santral sinir sisteminde depresyon yapan ilaçlarla birlikte kullanıldığında, klorzoksazonSSS depresyonuna bağlı sersemliği artırabilir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde doz genellikle 3-4 kez 1-2 Tablettir.Gerekirse 3-4 kez 3 tablete çıkarılabilir. İyileşme görülünce doz azaltılabilir. Çocuklarda yaş ve ağırlığa göre doz ayarlanmalıdır.12 yaş ve daha büyük çocuklarda günde 3 veya 4 kez ½ Tablettir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...