Paraks

Paraks

Paraks nedir ne için kullanılır, Paraks nasıl kullanılır, Paraks ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Levamizol

Ambalaj:

 40 mgx6 Tablet.

Endikasyon:

 Ascaris Lumbricoides, Necator americanus, Enterobius vermicularis, Ancylostoma Duodenale Tedavilerinde Endikedir.Antineoplastik Yardımcı Etkisi: Kolorektal karsinomda, kolon Dukes C adenokarsinomunda, florourasil ile birlikte; primer rezeksiyon ve yaygın ve lokal metastazların blok halinde çıkarılmadığı kesin değilse, hastalık artığı kaldığı mikroskopik olarak belli ise, primer tümörün komple rezeksiyonundan sonra, levamizol HCl kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Ciddi karaciğer ve/veya böbrek rahatsızlığı olanlarda, kan diskrazisi olanlarda ve duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Kemik iliği depresyonu (artabilir);enfeksiyon (kemik iliği depresyonu sonucu enfeksiyon kötüleşebilir);kriz düzensizliği (tedaviye eşlik eden krizlerin sıklığını levamizolhidroklorür artırabilir) gibi durumlarda tıbbi sorunlar mevcut,yarar/zarar durumu gözden geçirilmelidir. Bu ilaçla birlikte alkol alınmamalıdır. Hekim tarafından kesin gereksinme görülmedikçe gebelik sırasında kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Kaşıntı, bulantı, iştahsızlık,karın ağrısı, baş dönmesi, kas ağrıları, ateş ve uykusuzluk gibi yan etkiler görülürse de bunlar ilaç alımının kesilmesi ile tamamen kaybolur. Ender olarak santral sinir sistemi toksisitesi, özellikler taksi, bulanık görüş, konfüzyon, parestezi, gecikmiş diskinezi,titreme, serebrospinal sıvıda pleositoz ve hepatotoksisite gö-rülebilir.Daha sık olarak ishal, metalik tat ve kusma, gözlenen yan etkilerdendir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antikoagülan ilaçlarla, örneği kumarin ile birlikte kullanıldığında protrombin süresinde artış görülür. Kemik iliği depresanları ile birlikte kullanıldığında trombositopenik ve/veya lökopenik etkilerde artma olur.

Doz Önerisi:

 Antihelmintik olarak 1 gün ve 1 kez verilir. 2-5 yaş arasındaki ortalama 15 kg ağırlığındaki çocuklara 1 Tablet,ortalama 20-25 kg ağırlığındaki çocuklara 1.5 Tablet; 5-15 yaş arasındaki ortalama 30-35 kg ağırlığındaki çocuklara 2 Tablet, ortalama 40 kg ağırlığındaki çocuklara 2.5 Tablet; yetişkinlere (50 kg) 3 Tablet Verilir. Bu dozlarda tam tedavi gerçekleşmezse, bir hafta sonra, aynı doz miktarı ile ikinci bir kür uygulanır. Tabletler bir miktar su ile tok karnına alınır, ayrıca müshil kullanılması gerekmez. Kolorektal Karsinomda yetişkinlerde, ameliyattan sonra, 7 gün ile 30 gün arasında başlayarak 3 gün süre ile her 8 saatte bir 50 mg baz madde karşılığı 1.25 Tablet alınır. Bu doz şekli her iki haftada bir tekrarlanır ve bir yıl sürer.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...