Paraplatin RTU

Paraplatin RTU

Paraplatin RTU nedir ne için kullanılır, Paraplatin RTU nasıl kullanılır, Paraplatin RTU ilacının yan etkileri, kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Paraplatin RTU Flakon IV

Karboplatin

Paraplatin RTU Ambalaj:

  • 50 mg/5 mL x 1 Flakon
  • 150 mg/15 mLx1 Flakon
  • 450mg/45 mLx1 Flakon.

Paraplatin RTU Endikasyon:

  • Diğer uygun kemoterapötik ajanlarla kombine halde ilerlemiş over kanserlerinin başlangıç tedavisinde endikedir.
  • Daha önce sisplatin tedavisi göz-ren hastalar da dahil, ilk kemoterapiden sonra nükseden over kanserli hastaların palyatif tedavisinde endikedir.
  • Carboplatin ayrıca küçük hücreli akciğer kanserinde de endikedir.

Kontrendikasyon:

Karboplatin,sisplatin veya platin içeren diğer maddelere karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Carboplatin, ciddi kemik iliği supresyonu veya çok fazla kanaması olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

Karaciğer fonksiyon testleri bozuk olan hastalarda karboplatin ile yapılan tedaviden sonra bu parametreler daha şiddetli değişikliklere eğilim görülür. Carboplatin alan tüm hastalarda renal fonksiyon kontrol edilmelidir. Olası şiddetli mide bulantıları ve kusmaları kontrol etmek için antiemetik tedavi tedbirler alınmalıdır. Gebelikte kullanımından olabildiğince kaçınılmalıdır.Karboplatinin insan sütüyle salgılanıp salgılanmadığı bilinmemektedir.Tedavi sırasında emzirmeye ara verilmesi önerilir.

Paraplatin RTU Yan Etkileri:

Seyrek olarak nefrotoksisite, nörotoksisite, ototoksisite ve gastrointestinal advers etkilere neden olmakta, fakat daha şiddetli olarak miyelosupresyon yol açmaktadır. Çok nadir olmakla birlikte carboplatin verildikten sonra periferal nöropatiler ve ototoksisitenin işaretleri ortayaçıkabilir. Bunlar tam olarak reversibl olmayabilir ve bilinen bir antidotu da yoktur.

İlaç Etkileşimleri:

Alüminyum içeren enjeksiyon ve infüzyon materyaliyle temas ettirilmemelidir. Carboplatin nefrotoksik ilaçların böbrekler üzerindeki etkilerini şiddetlendirebilir.

Paraplatin RTU Doz Önerisi:

Paraplatin RTU uzman hekim kontrolünde deneyimli personel tarafından uygulanmalıdır.Paraplatin RTU tek başına reküran over kanseri olan hastalarda 4 haftada bir haftanın 1. günü IV yoldan 360 mg/m2 dozda etkilidir.Ancak, genellikle nötrofil sayısı en az 2.000 ve trombosit sayısında en az 100.000 oluncaya kadar tek başına intermitan olarak uygulanmamalıdır.

Siklofosfamidile Kombinasyon Tedavisi: İlerlemiş over kanserlerinin kemoterapisinde,daha önce tedavi uygulanmış hastaların tedavisi için kullanılacak etkili bir kombinasyon şu şekildedir.Paraplatin RTu 300 mg/m2, IV yoldan,her 4 haftada bir, 1. gün, altı siklus. Siklofosfamid 600 mg/m2,IV yoldan, her dört haftada bir, 1. gün, altı siklus.Paraplatin RTU nun siklofosfamid ile kombine olarak intermitan uygulanması için nötrofil sayısının en az 2.000,trombosit sayısının da en az 100.000 olması gerekir.Paraplatin RTU%5 dekstroz su (D5W) veya 9 enjeksiyonluk sodyum klorür ile 0.5 mg/ml gibi çok daha düşük konsantrasyonlarda seyreltilebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...