PAS

PAS

PAS nedir ne için kullanılır, PAS nasıl kullanılır, PAS ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

p Aminosalisilik asit sodyum

Ambalaj:

 1 gx100 Tablet.

Endikasyon:

 Tüberkülozunkısa ve uzun süreli tedavisinde, diğer antitüberkülotiklerlebirlikte kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Salisilatlar Duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Aminosalisilat, böbrek ve karaciğer fonksiyon bozukluğu olanlarda ve gastrik ülseri bulunan hastalarda çok dikkatli kullanılmalıdır. Gebelik dönemindeki güvenirliği bilinmediğinden özellikle ilk üç ayda kullanılmamalıdır. Düşük Miktarlarda süte geçtiği bildirilmiştir, bu özelliği göz önüne alınmalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı, kusma, karın ağrısı,diyare ve iştahsızlık gö-rülebilir. Bu yan etkiler ilacın yemeklerle birlikte alınması ve gerektiğinde antiasitlerle verilmesi ile kontrol edilebilir. Bunun dışında kaşıntı, cilt döküntüleri, eklem ağrısı, eozinofili gibi hipersensitivite reaksiyonlarında görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Probenesid, aminosalisilat serum konsantrasyonunu artırır. Difenhidramin, aminosalisilat emilimini bozduğundan birlikte kullanılmamalıdır. Aminosalisilat,digoksinin emilimini azaltabilir. Tedavi sırasında kristalüriye neden olabileceğinden, aminosalisilat ile birlikte amonyum klorür kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Erişkinler için günlük doz kilogram başına 150-300 mg olup, günde ortalama 10-15 adet PAStablete karşılık gelir. Çocuklar İçin günlük doz kilogram başına 150-300 mg’dir. Günlük toplam dozun 2veya 3 eşit doza bölünerek yemeklerle birlikte alınması önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...