Peflacine

Peflacine

Peflacine nedir ne için kullanılır, Peflacine nasıl kullanılır, Peflacine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektabl Solüsyon IV

Pefloksasin

Ambalaj:

 400 mg/5 mL x 1 ampul.

Endikasyon:

 Duyarlı Mikroorganizmaların etken olduğu, septisemi ve endokardit lerde,beyin zarı iltihaplarında, solunum yolu enfeksiyonlarında, KBB enfeksiyonlarında, böbrek ve üriner sistem enfeksiyonlarında, jinekolojik enfeksiyonlarda, abdominal ve hepatobilier enfeksiyonlarında,kemik ve eklem enfeksiyonlarında ve deri enfeksiyonlarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Kinolon Grubu ilaçlara alerjisi olanlarda, 15 yaşından küçük çocuklarda,gebelikte, emziren annelerde, glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliğinde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Streptokoklar ve pnömokoklar ofloksasine karşı orta derecede bir duyarlık gösterirler. Bu nedenle bu bakterilere ait hastane dışı enfeksiyonlarında, ilaç bakteriyel duyarlık testlerine uygun olarak kullanılmalıdır. Tedavi sırasındafotosensitivite reaksiyonlarına yol açmamak için güneş ya da ultraviyole ışığından kaçınılmalıdır. Ağır karaciğer yetmezliğinde doz ayarlanması gerekir.

Yan Etkileri:

 Seyrek olarak mide ağrısı, bulantı, kusma gibi gastrointestinal etkiler, alerjik,ışıga karşı duyarlılık tipindeki deri reaksiyonları, kas ve eklem ağrıları, yüksek dozlarda (günde 1.600 mg) kullanıldığında trombositopeni ve baş ağrısı, dikkat ve uyku bozuklukları gibi nörolojik belirtiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Oral formlar,pefloksasinin emilimini azaltacak ından magnezyum ve alüminyum içeren antasitlerle birlikte verilmemelidir. Antiasitler, pefloksasinden 2 saat sonra verilmelidir.

Doz Önerisi:

 Peflacine Enjektabl: Yavaş IV perfüzyon şeklinde uygulanır. Bir Ampul(400 mg)Peflacine, 250 mL %5 dekstroz solüsyonu içinde ç-zülür. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez bir perfüzyon uygulanır.Karaciğer fonksiyonları normal olan yetişkinlerde günlük ortalama doz 800 mg dır (sabah ve akşam bir perfüzyon). Etkin kan yoğunluklarına daha kısa sürede erişmek amacıyla tedavinin başlangıcında 800 mg’lik bir yükleme dozu uygulanabilir. 

Doz Önerisi:

 Tedavi sadece hepatit C’nin tedavisinde deneyimli hekimler tarafından başlatılmalıdır.Pegasys’in önerilen dozu 48 hafta süreyle, haftada bir kez,subkutan yolla uygulanan 180 µg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...