Pexola

Pexola

Pexola nedir ne için kullanılır, Pexola nasıl kullanılır, Pexola ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Pramipeksol 2HCl monohidrat

Ambalaj:

 0.125 mg x 30 tablet

: : 0.250 mgx100 tablet

: : 1 mg 100 tablet.

Endikasyon:

 İdiyopatik Parkinson hastalığındaki bulgu ve belirtilerin tedavisinde endikedir.Monoterapi olarak ya da levodopa ile kombinasyon şeklinde kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Pramipeksole karşı aşırı duyarlılık halinde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Böbrek bozukluğu olan hastalarda doz azaltımı önerilir.Halüsinasyonlar ve konfüzyon, dopamin agonistleri ve levodopa tedavilerinin bilinen yan etkileridir. Şiddetli kardiyovasküler hastalık durumunda dikkatli olunmalıdır. Gebelikte yalnızca potansiyel yararları, fetüs üzerindeki olası riske ağır bastığında kullanılmalıdır. Emzirme sırasında pramipeksol kullanılmamalıdır. Pramipeksol ile tedavi edilen hastalara, araba kullanmaları, tehlike potansiyeli taşıyan aktivitelerde bulunmalı tavsiye edilmelidir.

Yan Etkileri:

 Bulantı, konstipasyon, somnolans, halüsinasyonlar,konfüzyon ve baş dönmesi görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Simetidin gibi bazik (katyonik) ilaçlar pramipeksol ile etkileşebilir ler. Bu türlü ilaçlar (amantadin dahil) ile birlikte tedavi durumunda, diskineziler, ajitasyon ya da halüsinasyonlar gibi aşırı dopamin stimülasyonu bulgularına dikkat edilmelidir.

Doz Önerisi:

 Tabletler ağız yolundan alınmalı ve su ile yutulmalıdır.Tabletler aç yada tok karnına alınabilir. Günlük doz, üç eşit parçaya bölünmüş olarak (3 x) uygulanır. Dozaj, günde 0.375 mg lık bir başlangıç dozu ndan itibaren basamaklı olarak artırılmalı ve doz artışları, 5-7 günlük aralıklarla yapılmalıdır. Pramipeksol, birkaç gün boyunca basamak tarzında azaltılarak sonlandırılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...