Plendil

Plendil

Plendil nedir ne için kullanılır, Plendil nasıl kullanılır, Plendil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Uzun Etkili Film Tablet

Ambalaj:

 2.5 mg x 20 Tablet

: : 5 mg x 20 Tablet

: : 10 mg 20 tablet.

Endikasyon:

 Kalsiyum Antagonisti olarak, hipertansiyon ve angina pektoris tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebelikte felodipine karşı aşırı duyarlı k durumunda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Felodipin tedavisi sırasında duyarlı kişilerde çok seyrek olarak, tansiyonda belirgin düşme ve bu durumun sonucunda miyokard iskemisi görülebilir.Taşıt ve araç kullanma yeteneğini azaltmaz. Anne sütüne geçmektedir. Bununla birlikte, emziren annelerde terapötik dozlarda kullanıldığında, bebek üzerinde bir etkisi olması beklenmez.

Yan Etkileri:

 Sıcak basmasına,baş ağrısına, çarpıntıya, göz kararmasına ve halsizliğe neden olabilir.Felodipin ile tedavi edilen hastalarda, pre kapiller vazodilatasyon nedeniyle gelen sıvı retansiyonuna bağlı olmaksızın, alınan dozla orantılı olarak ayak bileğinde şişme meydana gelebilir. İleri gingivit/periodontit olan hastalarda, hafif gingival hiperplazi görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Enzim inhibitörlerinin(simetidin, eritromisin ve greyfurt suyunda bulunan bazı flavonidler,vb), felodipinin plazma konsantrasyonunu arttırdığı gösterilmiştir.Enzim uyarıcı ilaçlar (fenitoin, karbamazepin, barbitüratlarvb.), felodipinin plazma konsantrasyonunun düşmesine neden olur.Felodipin, siklosporinin plazma konsantrasyonunu etkilemez. Felodipin Plazma proteinlerine yüksek bağlanma oranı, warfarin gibi bağlanma oranı yüksek diğer ilaçların serbest bölümünü etkilemez.

Doz Önerisi:

 Doz hastanın gereksinimine göre ayarlanır. Hipertansiyonda Tedaviye günde 5 mg ile başlanmalıdır. Alışılmış sürek dozu günde 1 kez 5 mg ile 10 mg arasındadır. Yaşlı hastalarda tedaviye günde 2.5 mg ile başlanması önerilir. Anjina pektoris tedavisinde günde 1 kez 5 mg ile başlanmalı ve gerektiğinde bu doz, günde 10 mg’ye artırılmalıdır.Tabletler sabahları aç ya da tok karnına bir miktar suyla alınmalıdır.Tabletler bölünmemeli, ezilmemeli ve çiğnenmemelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...