Ponstan

Ponstan

Ponstan nedir ne için kullanılır, Ponstan nasıl kullanılır, Ponstan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup 

Mefenamik asit

Ambalaj:

 50 mg/5 mL x 125 mL’lik şişe.

Film Tablet

Mefenamik asit

Ambalaj:

 500 mg x 20 tablet.

Endikasyon:

 Hafif ve orta şiddetteki kas ağrıları, travmatik ağrılar, diş ağrıları, çeşitli nedenlere bağlı baş ağrıları, ameliyat ve doğum sonu ağrıları ve kanser ağrıları; hafif ve orta şiddetteki romatoid artrit ve osteoartrit ağrıları; primer dismenore; başka bir pelvis patolojisi olmadığında,rahim içi araç kullanılmasına veya disfonksiyonel nedenlere bağlı menorajide endikedir.

Kontrendikasyon:

 Mefenamik Asit iltihabi bağırsak hastalıklarında, mide bağırsak sisteminde ülser yakınması olan hastalarda ve böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Mefenamik asit kullanımı sonrası nadiren görüldüğü bildirilen diyare genellikle tedaviye başlanması ndan hemen sonra görülmesine rağmen, devamlı kullanım sırasında aylar sonra da görülebilir. Diyare Görülürse, ilaç hemen kesilmeli ve hasta bir daha mefenamik asit kullanmamalıdır.Mefenamik asit uygulamasının ardından döküntü görülmesi de ilacın kesilmesi için kesin bir neden oluşturur.Gebelikte ancak kesin gereksinme varsa dikkatli kullanılmalıdır. Gebeliğin son döneminde ise kullanılmamalıdır.Emziren annelerde önerilmez.

Yan Etkileri:

 Nadiren Trombositopeni bildirilmiştir.Bazı olgularda reversibl hemolitik anemi gelişmiştir.Lökopenide bildirilmiştir. Nadiren sersemlik ve uyku hali bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri: Plazma proteinlerine bağlanan diğer ilaçlarla birlikte kullanımında doz ayarlaması yapılmalıdır.Birlikte antikoagülan ilaç kullanılıyorsa, antikoagülan dozu azaltılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Ponstan Şurup: 6 aylıktan büyük bebeklerde bölünmüş dozlar halinde,vücut ağırlığının kilosu başına 25 mg dozunda kullanılmalıdır.12 yaş altındaki çocuklarda aşağıda belirtilen dozlarda kullanılır: 6 aylıktan 1 yaşına kadar 1 ölçek, 2 yaştan 4 yaşına kadar 2 ölçek,5 yaştan 8 yaşına kadar 3 ölçek, 9 yaştan 12 yaşına kadar 4 ölçek. Budoz gerekirse, günde 3 kereye kadar tekrarlanabilir. Still hastalığı tedavisi dışında, çocuklarda 7 günden uzun süreli kullanımı önerilmez.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...