PredForte

PredForte

PredForte nedir ne için kullanılır, PredForte nasıl kullanılır, PredForte ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oftalmik Süspansiyon

Prednizolon asetat

Ambalaj:

 %1x5 mL’lik damlalıklı şişe.

Endikasyon:

 Alerjik Konjonktivit, akne rozasea, yüzeyel nokta şeklindeki keratit, herpes zoster keratiti, iritis, siklitis, geçici enfektif konjonktivit gibi palpebral ve bulbar konjonktivanın, kornea ve göz küresinin arka segmentinin steroide yanıt veren enflamatuvar durumlarında, kimyasal radyasyon veya termal yanıklarda veya yabancı cisim batmalarında, hafif veyaciddi enflamasyonlarda, özellikle olağanüstü hızlı bir kontrol gerektiğindeönerilir.

Kontrendikasyon:

 Akut yüzeyel herpes simpleks keratiti de, göz ve kulaktaki mantar enfeksiyonlarında,kornea ve konjonktiva nın vaccina, varicella ve diğer birçok virüs hastalıklarının akut enfeksiyöz safhalarında, kulak zarı perforasyonlarında,göz tüberkül özünde, prednizolona aşırı duyarlılıkta, komplike olmayan yüzeyel kornea yabancı cisim çıkarılmasından sonra kontrendikedir.

Uyarılar:

 Uzun süreli kullanımlarda artmış intraoküler basınç ve/veya glokom, optik sinir hasarı, görme keskinliğinde ve görme alanında azalma, posterior subkapsüler katarakt oluşumu veya sekonder göz enfeksiyonları meydana gelebilir.Özellikle gözün derin yapıları tutulmuşsa sistemik tedavi yapılmalıdır. Gebelerde ve emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Optik sinir hasarı ile birlikte glokom, görme keskinliği ve görme alanında azalma,posterior subkapsüler katarakt oluşumu, herpes simpleks ve mantarları içeren patojenlerin neden olduğu sekonder oküler enfeksiyonlar,ender olarak katarakt ameliyatının ardından kabarcıklar bildirilmiştir.Bazan batma ve yanma meydana gelebilir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz göz hastalıklarında her 1-4 saatte bir 1-2 damla, kulak hastalıklarında ise 2-3x3-4 damladır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...