Premarin

Premarin

Premarin nedir ne için kullanılır, Premarin nasıl kullanılır, Premarin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Konjuge östrojen

Ambalaj:

 0.3 mgx28 draje

: : 0.45 mgx28 draje

: : 0.625mg x 28 draje

: : 1.25 mgx28 draje.

Vajinal Krem

Konjuge östrojen.625 mg/g

Ambalaj:

 42.5 g’lik tüp, aplikatö-rüyle birlikte.

Endikasyon:

 Östrojen Eksikliğine bağlı orta ve ağır şiddette vazomotor semptomlar, östrojen eksikliğine bağlı osteoporozun önlenmesi, atrofik vajinit ve atrofik üretrit, kadınlarda hiperöstrojenizm endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bilinen Veya kuşkulu meme kanseri, östrojene bağlı neoplazi, gebelik,teşhis edilmemiş anormal vajinal kanama, aktif tromboflebit ve tromboembolik yakınmalar, estrojenlere karşı aşırı duyarlılık,akut veya kronik karaciğer hastalığı, ciddi kalp ve böbrek yetmezliğinde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Östrojenler bir miktar sıvı retansiyonuna neden olabileceğinden, bu faktörden etkilenebilecek astım, epilepsi,migren ve kardiyak ve renal yetmezlik durumları dikkatle izlenmelidir.Konjuge östrojenler kontraseptif değildir, çocuk doğurabilecek yaştaki kadınlara hormonal olmayan kontraseptif yöntemleri kullanmaları önerilmelidir. Emziren annelere herhangi bir ilaç uygulaması ancak çok gerekli olduğu durumlarda yapılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Ara kanama,lekelenme, menstrüel kanamada değişiklik, amenore; memelerde duyarlılık,büyüme, sekresyon; bulantı, kusma, abdominal kramp-lar, şişkinlik,kolestatik sarılık; ilaç kesildikten sonra da devam edebilen pigmentasyon,saç dökülmesi, isilik; korneal kurvatür dikleşmesi, kontakt lenslere karşı tolerans azalması; baş ağrısı, migren, baş dönmesi, kore; kilo kaybı veya artması, ödem, libido değişmeleri, porfiri şiddetlenmesi görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Rifampin östrojen ile birlikte kullanıldığında östrojen aktivitesini azaltır.

Doz Önerisi:

 Premarin Draje: Östrojen eksikliğine bağlı vazomotor semptomlar, atrofik vajinit ve atrofik üretrit: 0.3 mg1.25 mg/gün. Semptomların sıklığına ve şiddetinegöre estrojen eksikliğine bağlı vazomotor semptomlar, atrofik vajinit atrofik üretrit tedavisine hastalar Premarin0.45mg veya 0.625 mg ile başlamalıdır.Osteoporoz: 0.3 mg/gün. Postmenopozal Osteoporozun önlenmesi için, vazomotor semptomların görüldüğü hastalarda, bu semptomları giderecek en düşük Premarindozu ile başlanmalıdır. Hastalar,Premarindozunun ayarlanması için periyodikolarak tekrar değerlendirilmelidirler.Kadında hipoestrojenizm: 0.3-1.25 mg/gün. Dozlar semptomların sıklığı ve endometriumun cevabına göre ayarlanır. Genç kızlarda 0.15 mg’lik dozlar kullanılmış ve bu dozlar sekonder seks karakteristiklerinin gelişiminin başlamasında etkili bulunmuştur.

Premarin Vajinal Krem: Günlük ortalama doz durumu şiddetine göre intravajinal veya topikal 1-2 g’dir (günde maksimum 4 g).

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...