PrePar

PrePar

PrePar nedir ne için kullanılır, PrePar nasıl kullanılır, PrePar ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Ritodrin HCL

Ambalaj:

 50 mg/5 mL x 1 ampul

Endikasyon:

 Prematüre Doğum (20. haftadan sonra), jinekolojik operasyonlardan sonra prematüre doğumun önlenmesinde, uterusun aşırı motilitesine bağlı ya da göbek kordonunun basıncına bağlı akut fetus anoksisi sendromunda (fetal distres) endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aşırı vajinal kan kaybı, gebeliğin uzamasının anne ve fetüs için tehlikeli olduğu durumlar ve anneye ait kalp hastalığında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebeliğin ilk 12 haftasında kullanılmamalıdır.Su kesesinin yırtıldığı ve serviksin 4 cm’den fazla açıldığı durumlarda tedavi etkinliği azalır.Diyabetli hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Ağır asidoz durumlarında kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Taşikardi,yüz kızarması, terleme, tremor, bulantı ve kusma gibi yan etkiler görülebilir.

Doz Önerisi:

 IV enfüzyon için başlangıç dozu 0.05 mg/dakikadır.Daha sonra istenilen durum sağlanıncaya kadar her 10 dakikada bir 0.05 mg arttırılarak etkili doz olan 0.15-0.3 mg/dakikaya ulaşılır.Uterus kontraksiyonu kesildikten sonra infüzyona 12-48 saat devam edilir. IV enfüzyonun olanaksız olduğudurumlarda IM enjeksiyon uygulanır. IM enjeksiyonlarda başlangıç dozu 10 mg’dir. Daha sonra her saat 10 mg’lik enjeksiyonlar yapılarak istenilen sonuç elde edilir. Bunu izleyen her 12-48 saat içinde her2-6 saatte bir 10-20 mg uygulanır.Sürek dozuoral yoldan uygulanır ve her 2-6 saatte bir 10 mg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...