Prakten

Prakten

Prakten nedir ne için kullanılır, Prakten nasıl kullanılır, Prakten ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Siproheptadin HCL

Ambalaj:

 2 mg/5 mL x 240 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Alerjik Dermatozlar, saman nezlesi, vazomotor rinit, anjiyoödem, alerjik vernal konjonktivit, ilaç ve besinlere bağlı deri ve sindirim yolu alerjik reaksiyonları,böcek sokması, bitki ve deniz canlılarıyla temas sonucu meydana gelen alerjik dermatitler ve güneş yanığı gibi alerjik hastalıkların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Yeni doğanve prematür çocuklar ile süt veren annelerde, alt solunum yolu enfeksiyonlarında,etkin madde ve MAO inhibitörlerine duyarlı olanlarda, glokomlu larda,stenozlu peptik ülserlerde, prostat hipertrofisi olanlarda, piloroduodenal tıkanıklığı olanlarda ve çok yaşlı ve düşkün kişilerde kontrendikedir.Gebelerde kesin gerekli görülmedikçe kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Sedasyon,hipersekresyon, baş dönmesi, koordinasyon bozukluğu ve yorgunluk gibi yan etkiler görülebilir. Uyuklama hali yapabileceğinden motorlu araç ve iş makinesi kullananlar ile yüksek yerde çalışanlar uyarılmalıdır.

İlaç Etkileşimleri:

 Santral Sinir sistemi depresanları, antikolinerjikler ve öteki antihistaminiklerle aditif etkileşime girer. MAO inhibitörü ilaçlar antihistaminiklerin antikolinerjik etkilerini arttırırlar.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde 3x1 çorba kaşığı ve çocuklarda 2-6 yaş arasında olanlarda 3x1 ölçek ve 7-14 yaş arasında olanlarda 3x2 ölçektir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...