Profenid

Profenid

Profenid nedir ne için kullanılır, Profenid nasıl kullanılır, Profenid ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul IM

Ketoprofen

Ambalaj:

 100 mg/2 mL x 6 ampul.

Profenid

Retard Tablet

Ketoprofen

Ambalaj:

 200 mg x 10 ve 30 tablet.

Profenid

Supozituvar

Ketoprofen

Ambalaj:

 100 mgx12 supozituvar.

Profenid

Şurup

Ketoprofen

Ambalaj:

 1 mg/m Lx 150 mL.

Profenid

Jel

Ketoprofen

Ambalaj:

 25 mg/gx60 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Romatoid Artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit, akut gut artriti, bursit,tendinit, travmatik sinovit gibi hastalıkların akut ve uzun süreli tedavisinde ve ağrılarının giderilmesinde endikedir. Topikal Form, eklemler ve yumuşak dokunun lokalize olmuş romatizmal hastalıkları;burkulma, ezilme, incinme gibi ligament, kas, tendon ve eklemlerintravmatik enflamasyonları; travmatik ödemler ve infiltrasyonlar lokal tedavisi; travma sonrası ağrıların kısa süreli topikal tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Asetilsalisilik Asit ve diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlara aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Daha önce mide bağırsak hastalığı(özellikle gastroduodenal ülser) geçirmiş olanlara ketoprofen tedavisi uygulanmamalıdır.

Uyarılar:

 Ketoprofen ile tedavi süresince diğer nonsteroidal antienflamatuvar ilaçlarda görüldüğü gibi peptik ülserasyon ve gastrointestinal kanamalar ciddi olabilir.Gebelik, emzirme süresi ve çocuklarda kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,mide ağrısı, kusma, diyare, baş ağrısı, baş dönmesi, sersemlik gibi etkiler görülebilir. Topikal uygulamada nadiren deride kızarıklık ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Aspirinketoprofenin plazma klirensini artırabilir. Ketoprofen, hidroklorotiyazitile birlikte kullanıldığında potasyum ve klorun idrar ile atılımınıazaltır. Aynı zamanda prostaglandin inhibisyonu nedeniyle renal kan akımını azalacağından böbrek iflası da oluşabilir. Probenesid,ketoprofenin ile birlikte kullanılmamalıdır. Ketoprofen, metotreksatın toksisitesini artırdığından birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Profenid Ampul: Her 4 saatte bir, 50-100 mg dozunda,derin IM enjeksiyon şeklinde kullanılır. Günlük doz 200 mg’yi aşmamalıdır.IM ketoprofen tedavisine 3 günden fazla devam edilmemeli, hastayIM uygulamayla tatmin edici bir yanıt alındıktan sonra oral ketoprofen tedavisine geçilmelidir.

Profenid Retard Tablet: Günlük doz akşam yemeğiyle birlikte ya da yemekten sonra çiğnenmeden alınan 1 Tablettir.

Profenid Şurup: 6 aylıktan büyük bebek ve çocuklarda (6 ay–11 yaş) ateşin semptomatik tedavisinde günde 3-4 kez 0.5 mg/kg dozunda uygulanması önerilir.Günlük doz 2 mg/kg’yi aşmamalıdır.Dozlar arasında en az 4 saatin geçmesi beklenmelidir.Tedavi süresi genellikle 2-3 gündür.

Profenid Jel: Günde 2-4 kez ağrılı bölgeye ovularak uygulanır.Akıntılı Dermatozlarda, egzamalı ve enfeksiyonlu deri lezyonları üzerine,mukoza ve göz çevresine uygulanmamalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...