Propofol Abbott

Propofol Abbott

Propofol Abbott nedir ne için kullanılır, Propofol Abbott nasıl kullanılır, Propofol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektabl Emülsiyon IV

propofol

Propofol Abbott Ambalaj:

  • 200 mg/20mLx5 ampul
  • 200 mg/20 mLx5 Flakon
  • 500 mg/50 mLx1 Flakon
  • 1 g/100 mLx1 Flakon

Propofol Abbott Endikasyon:

Anestezi İndüksiyonunda ve sürdürülmesinde veya mekanik ventilasyon sırasında sürekli sedasyon sağlamak amacıyla kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Propofol Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda ya da genel anestezinin veya sedasyonun sakıncalı olduğu hastalarda, 3 yaşından küçük çocuklarda, gebelikte,obstetrik anestezide ve 16 yaşından küçük çocuklardaki sedasyondakontrendikedir.

Propofol Abbott Uyarılar:

 Kalp, solunum, böbrek ya da karaciğer bozukluğu olanlaraya da hipovolemik ya da fiziksel durumu iyi olmayan hastalara uygulanırken tedbirli olunmalıdır.Araba ve makine kullanımı yeteneğini bozar.

Propofol Abbott Yan Etkileri:

 Hipotansiyon Ve geçici apne; konvülsiyon ve opistotonus da dahil olmak üzere epileptiform hareketler; uyanma döneminde bulantı, kusma ve baş ağrısı; çok seyrekolarak bronkospazm, eritem ve hipotansiyonu da içeren bir anafilaktik tablo; postoperatif ateş ve seksüel disinhibisyon gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Morfin, meperidin ve fentanil gibi narkotikler ve opioid sedatif kombinasyonları(benzodiazepinler, barbitüratlar, kloral hidrat, droperidol vs.) ile etkileşir.

Propofol Abbott Doz Önerisi:

 Propofolün dozajı ve uygulanma hızı, klinik önemi olan faktörler ve bu arada indüksiyondan önce ve birlikte kullanılan ilaçlar, hastanın yaşı, ASA fiziksel sınıfı ve hastanın düşkünlük derecesi gibi faktörlere göre istenen etki elde edilecek şekilde bireyselleştirilmelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...