Propycil

Propycil

Propycil nedir ne için kullanılır, Propycil nasıl kullanılır, Propycil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Propiltiourasil

Ambalaj:

 50 mg x 20 ve 50 tablet.

Endikasyon:

 Hipertiroidi Halleri, Basedow graves hastalığı, cerrahi uygulamadan önce hastanın ötrodik hale getirilmemesi için ve ameliyat sonrası nükslerde, tiroid krizlerinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Substernal Struma ve ilk üç aylık gebelik ve laktasyon, antitiroid ilaçlara aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Yan Etkileri:

 Bazı hallerde lökopeni ve agranülositoz görülebilir. Bazı hallerde eklem ağrıları ve baş ağrısı yaparsa da tedaviye devam engel oluşturmaz. Ciltte döküntüler,ilaç ateşi, kaşıntı, bulantı, kusma, epigastrik ağrı, baş dönmesi,sarılık, artralji, miyalji, nörit, lenfadenopati görülebilir.Antitiroid -maddelerle tedavide nadir komplikasyon olarak hemoraji eğilimi vardır.

İlaç Etkileşimleri:

 Aspirin, fenilbutazon, varfarin içeren serum kullanıldığında propiltiourasil serbest fraksiyonu artar. İyot içeren maddeler antitiroid etkiyi azaltır.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde, ağır ve orta derecedeki hipertireoz olgularında günde 150-300 mg ile tedaviye başlanır. Hafif olgularda 100 mg'lik düşük dozlarda sonuç alınabilir. Çocuklarda başlangıç dozu,6-10 yaş grubunda 50-150 mg, 10 yaşından yukarı çocuklarda 150-300 mg.Devam dozu hastaya göre ayarlanır. Klinik semptomların kaybolmasıyla dozaj yavaş yavaş azaltılarak devam dozuna geçilir. Vücut ağırlığı normalden fazla çıkınca miktar daha da azaltılır.Günlük devam dozu 50-100 mg'dir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...