PuriNethol

PuriNethol

PuriNethol nedir ne için kullanılır, PuriNethol nasıl kullanılır, PuriNethol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Merkaptopürin

Ambalaj:

 50 mgx25 Tablet.

Endikasyon:

 Akut lösemi tedavisinde endikedir. Remisyon indüksiyonunda yararlıdır ve akut lenfoblastik lösemi ile akut myeloid lösemide sürek tedavisinde özellikle endikedir. Aynı zamanda kronik granülositik lösemi tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Tedavide Ortaya çıkabilecek komplikasyonlara gö-re yarar/zarar ilişkisi göz önüne alınması gerekir.

Uyarılar:

 Merkaptopürin, ancak bu tür ilaçların uygulanmasında deneyimli doktorların kontrolü altında kullanılacak bir aktive sitotoksik ajandır. Gebelikte her olguda fetusa gelebilecek olası tehlikeli hastaya sağlanması beklenen yarar arasında tercih yapılmalıdır.6-merkaptopürin alan anneler emzirmemelidir.

Yan Etkileri:

 Başlıca Yan etkisi lökopeni ve trombositopeniye yol açan kemik iliği supresyonudur.İnsanlardaki histolojik bulgularda hepatik nekroz ve biliyer staz görülmüştür. Bazan anoreksi, bulantı ve kusma kaydedilmiştir.6-merkaptopürin tedavisi sırasında oral ülserasyon kaydedilmiş ve nadiren de bağırsak ülserasyonu meydana gelmiştir. Nadiren Ateş ve deri döküntüsü görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Allopurinol 6-merkaptopürin katabolizma hızı azaldığından, birlikte uygulandıklarında, 6-merkaptopürin normal dozunun sadece dörtte birinin verilmesi şarttır. 6-merkaptopürinlebirlikte verilince varfarinin antikoagülan etkisinin engellendiğikaydedilmiştir.

Doz Önerisi:

 Erişkinlerde ve çocuklarda normal günlük doz 2.5mg/kg'dir. Ancak uygulamanın dozu ve süresi Puri-Nethol İle birlikte verilen diğer sitostatik ilaçların türleri ve dozlarına bağlıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...