Radyocodin

Radyocodin

Radyocodin nedir ne için kullanılır, Radyocodin nasıl kullanılır, Radyocodin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Gliseril gayakolat 100 mg, dekstrometorfan HBr 15 mg, efedrin 15 mg

Ambalaj:

 100 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Soğuk algınlığı, gripten ileri gelen öksürükler,bronşit, pnömoni, bronkopulmoner enfeksiyonlar, gö-ğüs nezlesi, alerjik nedenlere bağlı öksürükler, boğmaca öksürüklerinde dindirici,balgam söktürücü ve nefes açıcı olarak yararlıdır.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı duyarlılığı olanlarda, MAO inhibitörü ilaç alanlarda, dar açılı glokomlu larda,astımlılarda, hipertrofik prostat lılarda, prematürelerde, yenidoğanlarda,gebelerde ve emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Bileşimdeki antihistaminik dikkat ve refleks kaybı, uyuşukluk, uyku oluşturabileceği nden; motorlu taşıt kullananlar,yüksek ve tehlikeli yerlerde veya dikkat gerektiren aletlerle çalışanlar kullanmamalıdır. Kalp hastalığı olanlar, hipertansiyonlular, hipertiroidliler,hekim önerisiyle ve küçük dozlarda kullanılmalıdır. Sedatif etki şiddet edileceğinden SS sistemini deprese eden alkol, narkotik,analjezik, trankilizan, hipnotik gibi ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Başlıca yan etkileri uyuşukluk, uyku, ağız, boğaz ve burun kuruluğu olabilir. Bazan da iştahsızlık, ışığa karşı duyarlılık,bulanık görme, idrar yapmada zorluk, çarpıntı, tansiyonda yükselme,huzursuzluk, baş ağrısı gö-rülebilir. Özellikle çocuklarda uykusuzluk ve bulantıya neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde 4-5x1-2 ölçek ve çocuklarda 3-4x½-1 ölçektir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...