Rantudil

Rantudil

Rantudil nedir ne için kullanılır, Rantudil nasıl kullanılır, Rantudil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Asemetasin

Ambalaj:

 Forte Kapsül 60 mg x 30 Kapsül

: : Retard Kapsül 90 mg x 20 kapsül.

Endikasyon:

 Kronik Artiküler romatizma (kronik polyarthritis, rheumatoid arthritis); pso-riatik artrit; dejeneratif artropatiler deki, özellikle de büyük eklemler ve spinal kolon artropati lerindeki akut enflamatuvar olgular; ankilozan spondilit; gut atakları; eklemlerin, kasların ve tendonların inflamatuar olguları, tenosinovit, bursit; lumbago siyatik; operasyonlardan ve konfüzyon lardan sonraki inflamasyon ve şişlikler; yüzeyel venlerin diğer damarların enflamasyonlarından (tromboflebit ve vaskülitler)kaynaklanan ağrı ve hareket kısıtlılığında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Nedeni Anlaşılamayan dishematopoez ve asemetasin ya da indometasine aşırı duyarlılık kesin kontrendikasyonlar dır.

Uyarılar:

 Astım, saman nezlesi, mukoza konjesyonu ve kronik solunum sistemi enfeksiyonu olan hastalar aşırı duyarlılık reaksiyonları riski altındadır. Hikayelerinde gastrik veya duodenal ülsere dair deliller olan ya da gastrointestinal belirtiler gösteren hastalar,karaciğer veya böbrek fonksiyon bozukluğu, hipertansiyon ve/veya kalp yetmezliği olanlar ve yaşlı hastalar tıbbi gözlem altında tutulmalıdır.Baş dönmesi, sersemlik, uyuşukluk gibi santral yan etkileri görülebileceği nden araç veya makine kullananlar uyarılmalıdır. Gebelik süresince ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,kusma, karın ağrısı, diyare baş ağrısı, baş dönmesi, uyuklama hali,halsizlik ara sıra görülür. Gastrointestinal ülserler, anksiyete hali, konfüzyon, psikozlar, halüsinasyonlar, kulak çınlaması, iştah kaybı, kas güçsüzlüğü, periferik nöropatiler, böbrek harabiyeti,ödem, hipertansiyon, hipokalemi, hipersensitivite (eritem, ürtiker ve kaşıntı), alopesi, anafilaktik reaksiyonlar ve lökopeni nadiren görülür.

İlaç Etkileşimleri:

 Digoksin Aynı zamanda verilmesi serum digoksin düzeyini yükseltebilir.Antikoagülanlarla birlikte alındığında hemoraji riski artabilir.Asetilsalisilik asit serum asemetasin düzeyini düşürebilir. Kortikosteroidlerveya diğer antienflamatuvarlarla birlikte verildiğinde gastrointestinalhemoraji riski artar. Penisilinlerle ve probenesid kombinasyon asemetasin eliminasyonunu yavaşlatabilir, furosemidle ekskresyonu hızlanır. Asemetasin, diüretiklerin ve antihipertansiflerin etkilerini zayıflatabilir. Hiperkalsemiye yol açabileceği nden potasyum tutucu diüretikler alan hastalarda serum potasyum düzeyleri izlenmelidir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz hastalığın tipi ve şiddetine bağlı olarak yemeklerle birlikte alınan 1-3x60 cm’dir. Maksimum günlük doz 300 mg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...