Reductil

Reductil

Reductil nedir? Reductil ne için kullanılır, Reductil nasıl kullanılır, Reductil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Reductil Kapsül:

Sibutramin HCl monohidrat

Reductil Ambalaj:

  • Reductil 10 mgx28 Kapsül
  • Reductil 15 mgx28 kapsül.

Reductil Endikasyon:

 Vücut Kitle indeksi 30 kg/m2ve üstünde olup, tek başına uygulanan uygun rejimle sonuç alınamamış ve obeziteye bağlı diğer risk faktörleri taşıyan hastalarda, diyetin yanında destekleyici tedavi olarak endikedir.

Kontrendikasyon:

 Sibutramin hidroklorür monohidrata karşı bilinen aşırı duyarlılık; anoreksiya nervoza ve bulimia nervosa gibi bir majör beslenme bozukluğu varlığı veya öyküsü; bilinen veya kuşkulanılan gebelik ve emzirme dönemi; MAO inhibitörleri, santral etkili ilaçlar veya diğer santral etkili kilo kaybettirici ajanların uygulanması; kontrol altına alınmamış hipertansiyon; ağır karaciğer yetmezliği;ağır böbrek yetmezliği; koroner kalp hastalığı, kalp yetmezliği,aritmi veya serebrovasküler hastalık (inme ve TİA) varlığı veya öyküsü.

Reductil Uyarılar:

  • Sibutramin tedavisi altındaki hastaların kan basınçlarının ve kalp hızlarının düzenli kontrolü ve sürekli olarak klinik açıdan anlamlı ve yüksek bulunan hastalarda tedavinin kesilmesi önerilir.
  • Hipertansiyonu kontrol altına alınmış hastalarda da sibutramin dikkatli kullanılmalıdır.
  • Hafiften orta dereceye kadar böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda dikkatli kullanılması önerilir.
  • Sibutramin epileptik hastalara dikkatle verilmelidir.
  • Hastalar,araç ve makine kullanma yetkilerinin sibutramin uygulanırken etkilenebileceği konusunda uyarılmalıdır.

Reductil Yan Etkileri:

 Genel Olarak ciddi yan etki görülmemiştir; yan etkiler tedavinin kesilmesi nigerektirmemiştir ve geri dönüşümlüdür. Baş ağrısı, taşikardi, vazodilatasyon(sıcak basması), iştah kaybı, kabızlık, iştah artması, bulantı, hemoroid yakınmalarının artması, ağız kuruluğu, insomnia, baş dönmesi, parestezi,terleme, tat duyusunda değişiklik, dispepsi, kırıklık hali, rinit görülebilir.

Reductil İlaç Etkileşimleri:

 Ketokonazol Veya eritromisin sibutraminle birlikte uygulanması ile plazma konsantrasyonlarında ve kalp hızında hafif bir artış bildirilmiştir.

Reductil Doz Önerisi:

  • Tedavinin obezite terapisi konusunda deneyimli bir hekim tarafından başlatılması önerilir.
  • Yetişkinlerde sabahları kahvaltı ile birlikte veya aç karnına 1reductil 10 mg kapsülü günde tek doz olarak kullanılmalıdır.
  • 10 mg ile yeterli yanıt alınamayan hastalar (kriter: 4 haftada 2 kg’den az kilo kaybı), 10 mg yi iyi tolere ediyorlarsa, dozaj günde tek bir doz 15 mg ye yükseltilmelidir.
  • 15 mg ile yeterli yanıt alınamayan hastalarda (aynı kriter) tedaviyi sürdürmemek düşünülebilir.
  • Tedaviye ilk üç ay içinde tedavi öncesi kilosunun %5 veya daha fazlasını kaybederek başarılı yanıt vermiş olan hastalarda,tedavi 2 yıla kadar sürdürülebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...