Remeron

Remeron

Remeron nedir ne için kullanılır, Remeron nasıl kullanılır, Remeron ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Mirtazapin

Ambalaj:

 30 mgx14 tablet.

Oral Süspansiyon

Mirtazapin 15 mg/mL

Ambalaj:

 15 mg/mLx66 mL.

Endikasyon:

 Majör Depresyon olgularının tedavisinde kullanılabilir. Anhedoni,psikomotor inhibisyon, uyku düzeninde bozulma (erken uyanma) ve kilo kaybı gibi semptomların varlığı pozitif yanıt alma şansını artırabilir. Diğer semptomlar ilgi kaybı, intihar fikri, ruh hali değişikliğidir (akşamları sabaha oranla daha iyi).

Kontrendikasyon:

 Mirtazapine aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Antidepresanların çoğu ile yapılan tedavi sırasında genelde granülositopeni ya da agranülositoz şeklinde kendini gösteren kemik iliği depresyonu bildirilmiştir. Aşağıdaki hastalıklardan doz dikkatle uygulanmalı ve hasta düzenli olarak izlenmelidir: Epilepsi ve organik beyin sendromu (klinik deneyler sonucunda mirtazapine tedavi gören hastalarda ataklar nadiren görülmektedir); hepatik veya renal yetmezlik; ileti bozukluğu, anjina pektoris ve yakın zamanda geçirilmiş miyokard enfarktüsü gibi kalp hastalıkları (normal önlemler alınmalı ve birlikte kullanılan ilaçlar dikkatle uygulanmalıdır);düşük kan basıncı. Gebelerde sadece kesin gerek duyuluyorsa kullanılmalıdır.Emziren kadınlarda önerilmez. Mirtazapin konsantrasyon ve uyanıklık durumunu bozabilir. Antidepresan tedavisi gören hastalar araba sürme ve makine kullanma gibi tehlike potansiyeli olan ve uyanıklık ve konsantrasyon gerektiren işler yapmaktan kaçınmalıdır.

Yan Etkileri:

 İştah ve kilo artışı, uyuklama/sedasyon görülebilir. Ortostatik hipotansiyon, mani, konvulsiyon atakları,tremor, miyoklonus, ödem ve ödeme bağlı kilo artışı, akut kemik iliği depresyonu (eozinofili, aplastik anemi, trombositopeni, granülositopeni),enzim düzeylerinde artış, serum transaminaz aktivitelerinde artış,deri döküntüsü nadiren görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Alkolün santral sinir sistemini baskılayıcı etkisini artırabilir. MAO inhibitörleri ile birlikte veya bu ajanlarla tedavi kesilmesinden sonraki iki hafta içinde kullanılmamalıdır. Benzodiazepinlerin Sedatif etkilerini arttırabilir.

Doz Önerisi:

 Tabletler bir miktar suyla yutularak alınmalı,çiğnenmemelidir. Oral solüsyon ağız yoluyla, tercihen su veya alkolsüz bira meşrubat içeren bir fincan veya bardak içerisinde alınmalıdır. Yetişkinlerde Tedavinin başlangıç dozu günde 15 mg’dir. Optimal klinik yanıt alınabilmesi için genelde dozun artırılması gerekir. Efektif günlük doz genelde 15 ile 45 mg arasındadır.Remeron Gün içinde eşit olarak bölünmüş dozlarda bir sabah ve bir akşam verilebilir. Tedavi 4-6 ay boyunca ve semptomlar tamamen ortadan kalkıncaya değin sürdürülmelidir.Daha sonra tedavi dozu giderek azaltılarak kesilebilir. Uygun Doz verildiğinde tedaviye 2-4 hafta içinde olumlu yanıt alınabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...