Remidon

Remidon

Remidon nedir ne için kullanılır, Remidon nasıl kullanılır, Remidon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Parasetamol 500 mg, kafein 65 mg

Ambalaj:

 20 tablet.

Endikasyon:

 Ağrı kesici olarak baş ağrılarında, iskelet kası ağrılarında, romatizma ve artrit durumlarında, diş ağrılarında, soğuk algınlığı veya diğer bakteriyel ve viral enfeksiyonlarda kullanılır. Ayrıca, asetilsalisilikasit alerjisi veya kontrendikasyonunda hemostatik rahatsızlıkları(antikoagülan ve ürikozürik tedavi dahil olmak üzere), üst gastrointestinal kanal rahatsızlıkları (ülser, gastrit, hiatus hernia) olan kişiler de analjezik/antipiretik olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Parasetamol Ve kafeine karşı aşırı duyarlılık hallerinde, ağır karaciğer ve böbrek hastalığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Karaciğer, böbrek, kalp, akciğer hastalarıyla daha önce anemisi olanlarda mutlaka hekim kontrolü altında kullanılmalıdır.Kronik alkoliklerde terapötik doz lardan sonra hepatik toksisite ve ağır karaciğer hasarı ortaya çıkabilir. Günlük toplam doz 2g’nin altında tutulmalıdır. Gebelerde ve emziren annelerde hekim kontrolü altında kullanılması önerilir.

Yan Etkileri:

 Çok seyrek olarak hemolitik anemi, nötropeni, lökopeni, pansitopeni, trombositopeni gö-rülebilir. Ürtiker, eritemli deri reaksiyonları, deri erüpsiyonu,hipoglisemi gö-rülebilir. Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı seyrek de olsa bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Oral kontraseptifler,parasetamolün eliminasyon yarı ömrünü azaltır. Metoklopramid Parasetamol Ün ince bağırsaklardan emilimini hızlandırır. Simetidin Ve oral kontraseptifler kafein metabolizmasını inhibe edebilir.Aktif kömür parasetamol emilimini azaltır. Parasetamol ile birlikte kloramfenikol uygulaması serum düzeyini yükseltir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinler için 3-4 kere 1-2 Tablettir.7-12 yaş arası çocuklara günde 3-4 kez ½ Tablet verilebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...