Remora

Remora

Remora nedir ne için kullanılır, Remora nasıl kullanılır, Remora ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Roksitromisin

Ambalaj:

 150 mg 10 film tablet.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakterilerin neden olduğu kulak, burun ve boğaz enfeksiyonları,solunum yollarının enfeksiyonları, genital organların enfeksiyonları gonokoksik enfeksiyon dışında seksüel yoldan bulaşan enfeksiyonlar,deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ile ağız boşluğunun enfeksiyonlarında endikedir. Ayrıca hasta ile teması olan kimselerde meningokoksik menenjit profilaksisi için kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Makrolidlere aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.Sisaprid ya da ergot türevi vazokonstriktör içeren preparatlar kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Karaciğer yetmezliğinde roksitromisin uygulanması önerilmez. Roksitromisin anne sütüne geçtiği için, bebeğe olası risk dikkate alınarak gerekirse ya tedavi kesilmeli ya da emzirmeye son verilmelidir. Gebelerde yalnız çok gerekli durumlarda verilmez ve hasta yakından izlenmelidir.

Yan Etkileri:

 Bazı hastalarda bulantı, kusma, mide ağrısı ve diyare gibi gastrointestinal yan etkiler, alerjik reaksiyonlar, SGOT ve SGPT gibi transaminazlarda geçici yükselmeler, ender olarak karaciğer yetmezliği ve kolestatik hepatit görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

 Roksitromisin,ergotamin ve türevlerinin etkisini artırabilir. Teofilin ile birlikte verildiğinde, teofilinin plazma düzeylerinde hafif bir artış olabilir. Bromokriptin ile birlikte kullanırken dikkatli olunmalıdır. Kontraseptiflerle birlikte kullanıldığında kolestatik hepatit riski artabilir. Roksitromisin siklosporinin birikmesine yol açabilir.

Doz Önerisi:

 Remora Yemeklerden önce alınmalıdır. erişkinlerde önerilen doz günde 2 kez 150 mg (sabah 1, akşam 1 Tablet) veya bir kerede 300 mg(2 Tablet)’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...