Refresh

Refresh

Refresh nedir ne için kullanılır, Refresh nasıl kullanılır, Refresh ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Polivinil alkol 5.60mg, povidon 2.40 mg/0.4 mL

Ambalaj:

 0.4 mLx30 tek dozluk flakon.

Endikasyon:

 Eksik Veya yapıca bozuk göz yaşı tabakalarına bağlı olarak oküler yüzey isimlendirilmesinin bozulduğu; kuru göz sendromu (keratitis sicca) veya keratokonjunktivitis sicca gibi durumlarda endikedir.

Kontrendikasyon:

 İçindeki Maddelerden herhangi birine hassasiyet görüldüğü durumlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Eğer Gözde ağrı hissi, görmede değişiklik, gözde kızarıklık ve irritasyon devam ederse veya kötüye giderek durum 72 saatten daha uzun süre inatla devam ederse ilacı kullanmayı bırakarak bir doktora danışılmalıdır.

Doz Önerisi: Eksik veya yapıca bozuk gözyaşı tabakalarına bağlıolarak oküler yüzeyin nemlendirilmesinin bozulduğu; kuru göz sendromu(keratitis sicca) veya keratokonjunktivitis sicca gibi durumlarda, rahatsız olan göze ve ihtiyaca göre göre 1 veya 2 damla kullanılır. Koruyucu İçermediğinden kontakt lenslerle birlikte kullanılmasında sakınca yoktur.

Göz Damlası

Sodyumkarboksimetilselüloz 5.0 mg, prezervan madde olarak oksiklorür kompleks 0.050 mg(Purite)/mL

Ambalaj:

 15 mL’lik polietilen şişe.

Endikasyon:

 Kuru gözyaşı sendromu (keratokonjunktivitis sicca) ve gözyaşı azlığının bulunduğu durumlarda kullanılır.

Kontrendikasyon: Bileşimindeki Maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, bebeklerde ve 3 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Gözde Acı, görmede değişiklik, kızarıklığın ve irritasyonun devam etmesi durumunda yada durum kötüleşirse veya 72 saatten uzun sürerse, ilacın kullanımı kesilmesi ve tedavi gözden geçirilmelidir. Gebelik ve emzirme döneminde kullanılması gerekli ise fetüs üzerindeki risk/yarar oranı değerlendirilerek kullanılmalıdır. Eğer gözlerde geçici olarak bulanıklık oluşuyorsa, hastanıngörmesi netleşinceye kadar araba ve makine kullanmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadire Gözde irritasyon, konjunktival hiperemi, göz bölgesinde ödem ve kaşıntı bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Etkilenen göze gerektikçe veya günde 4 kez 1 yada 2 damla uygulanır. Her tip kontakt lens ile birlikte kullanılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...