Relokap

Relokap

Relokap nedir ne için kullanılır, Relokap nasıl kullanılır, Relokap ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Naproksen Sodyum

Ambalaj:

 275 mg x 20 Tablet

: : Fort Tablet 550 mg x 10 ve 20 tablet.

Endikasyon:

 Romatoid Artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit, juvenil romatoid artrit ve akut gutta; iskelet adalesi ve yumuşak dokunun şiddetli ve orta derecedeki akut veya kronik enflamasyonunda ve ağrılarında (bursit, tendinit, lumbago gibi),dismenore, ameliyat ve doğum sonrası ağrılarında, travmatolojide; diş ve ağız enflamasyonunda ve ağrılarında kullanılır. Prostaglandin sentezini inhibe ettiği için migren ataklarını azaltmada etkilidir.

Kontrendikasyon:

 Naproksensodyuma duyarlı kişilerde ve aktif mide veya duodenum ülseri bulunanlarda,ülserasyona ve kanamaya eğilimi olanlarda, asetilsalisilik asitve/veya diğer nonsteroid antienflamatuvarlardan herhangi birinekarşı astım, rinit ya da ürtiker gibi reaksiyon gösterenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Midebağırsak kanamasına ve ülserasyonuna nedenolabilir. Böbrek fonksiyonları ileri derecede bozuk olanlarda naproksensodyum çok dikkatle kullanılmalıdır. Kalp yetmezliği bulunan hastalar yakından izlenmeli, gerekirse doz ayarlaması yapılmalıdır. 16 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. Ancak juvenil artritte, 5 yaşından büyük çocuklarda 10 mg/kg/gün dozda 12 saat arayla kullanılabilir.Gebelikte kullanılmamalı, gebeliğin son dönemlerinde kesinlikle kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,hafif periferal ödem, kulak çınlaması, baş dönmesi gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Hidantoin,sülfonamidler, sülfonilüre, furosemid,b blokerler, lityum tuzlarının etkilerini güçlendirebilir.Oral antikoagülanlarla birlikte kullanıldığında doz ayarlanması gerekebilir. Probenesid ile birlikte kullanıldığında, plazma konsantrasyonu ve yarılanma ömrü artar. Metotreksat ile birlikte kullanılması gerektiğinde çok dikkatli davranılmalıdır; metotreksatın tübüler sekresyonunu azalttığında toksisitesi artabilir.

Doz Önerisi:

 Romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondilitte hastalığın şiddetine göre sabah ve akşam 1'er tablet alınır. Uzun süreli kullanımda hastanın yanıtına göre doz arttırılır veya azaltılır. 2 hafta içinde artritte semptomatik bir iyileşme başlar ve ikinci haftalık sürede bu etki görülebilir hale gelir. Bursit, tendinit, ameliyat ve doğum sonrası ağrıları, dentalproblemler, travmatoloji, primer dismenore ve rahim içi araç kullanılmasında ağrılı durumlarda tavsiye edilen başlangıç dozu 550 mg dir. Sonra 6 veya 8 saatte bir 275 mg ile devam edilir. Toplam günlük doz 1.375 gramı geçmemelidir.Akut gutta başlangıç dozu 825 mg’dir. Ataklar azalana kadar saatte 275 mg devam edilir. Şiddetli migren ağrılarında sabah akşam 550 mg alınır. Juvenil Artritte toplam günlük doz 10 mg/kg dir. Sabah Akşam alınır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...