Renagel

Renagel

Renagel nedir ne için kullanılır, Renagel nasıl kullanılır, Renagel ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Sevelamer

Ambalaj:

 800 m gx 180 tablet.

Endikasyon:

 Son dönem renal yetersizliği (SDRY) olan hastalarda serum fosfor düzeyinin düşürülmesi de endikedir. Hemodiyaliz tedavisi almayan son dönem renal yetersizliği (SDRY) olan hastalarda Senegal'in etkinliği ve güvenirliği incelenmemiştir. Hemodiyaliz hastalarında,Renagel,kalsiyum asetat tedavisi alan hastalara kıyasla hiperkalsemik epizotları sıcaklığını düşürür.

Kontrendikasyon:

 Hipofosfatemi veya bağırsak obstrüksiyonları vesveselere karşı aşırı duyarlılık.

Uyarılar:

 Prediyaliz veya periton diyaliz hastalarında çalışılmamıştır. Hiperparatiroidizmin kontrolünde tek başına endike değildir.Gebelerde veya emziren kadınlarda güvenirliği belirlenmemiştir.

Yan Etkileri:

 Ağrı, diyare, bulantı, kusma, dispepsi, konstipasyon,enfeksiyon, baş ağrısı, solunum bozukluğu, öksürük, hipotansiyon, baş dönmesi,dispne, trombositoz, periferik ödem, göğüs ağrısı, karın ağrısı, ateş, bacak krampları, hipertansiyon ve kaşıntı görülebilir. Ayrıca, flatulans,kardiyovasküler bozukluklar, farenjit ve kızarıklığa da rastlanabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Sağlıklı kişilerde, oral yoldan tek dozda digoksin,varfarin, enalapril ve metoprololün tek başına alınması ve Renagel ile birlikte alınması karşılaştırıldığında, istatistiksel olarak anlamlı bir fark görülmemiştir. Bununla birlikte, diğer ilaçlar Renagel den en az 1 saat önce veya 3 saat sonra alınmalıdır

Doz Önerisi:

 18 yaş üstü yetişkinler ve yaşlılarda (>65 yaş),fosfat bağlayıcı dozda almayan hastalar için doz, aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi serum fosfor konsantrasyonları temel alınarak kişiye özel olarak belirlenir: Fosfat bağlayıcıları almayan hastalarda serum fosfat düzeylerine göre Renagel başlama dozları şöyledir: 1.94-2.42 mmol/L: Günde 3 kez 1 film tablet. 2.42-2.91 mmol/L: Günde 3 kez 2 film tablet. >2.91 mmol/L: Günde 3 kez 2 film tablet. Doz aralığı her öğünde 1 ile 5 adet 800 mg film tablet olarak değişebilir. Klinik çalışmalarda kullanılan ortalama doz 2 adet 800 mg film tablet tr. HastalarRenagelFilm Tableti yemekler ile almalı ve reçetelenmiş olan diyet listesine bağlı kalmalıdır.Renagel Suda Çözündüğünde, tabletler bütün olarak yutulmalı, çiğnenmemeli, bölünmemelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...