Rescuvolin

Rescuvolin

Rescuvolin nedir ne için kullanılır, Rescuvolin nasıl kullanılır, Rescuvolin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Kalsiyum folinat

Ambalaj:

 15 mg/3 mLx1 Flakon

: : 50 mg/10 mLx1 flakon.

Endikasyon:

 Metotreksat Gibi folik asit antagonistleri ile yapılan sitotoksik kemoterapinin ardından antidot olarak kullanılır. Ayrıca, folat eksikliğine bağlı megaloblastik anemilerin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 B12 Vitamini eksikliği nedeniyle oluşan pernisiyöz anemi ya da diğer megaloblastik anemilerin tedavisinde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Yüksek doz metotreksat tedavisiyle birlikte folinik asit uygulaması, anti tümör kemoterapi konusunda deneyimli uzman hekimlerce yapılmalıdır. Kesin gerekmedikçe gebelerde kullanılmamalıdır.Anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emziren annelerde kesin gerekmedikçe kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Ender olarak alerjik reaksiyonlar (ürtiker, pruritus,deride kızarıklıklar vb.) ortaya çıkabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Folinik Asit klinik toksisiteyi azaltmak ya da korumak amacıyla folik asit antagonistleri ile aynı zamanda kullanılmamalıdır (metotreksatın aşırı dozdan kuş kullanıldığı durumlar hariç). Folik asidin yüksek miktarları fenobarbital, fenitoin ve primidon gibi antiepileptiklerin etkilerini azaltabilir ve özellikle çocuklarda epilepsi nöbetlerinin sıklığı artırabilir. Folinik asit florourasilin toksisitesiniartırabilir. Yaşlı hastalarda birlikte kullanıldığında bu durum daha da önem kazanır.

Doz Önerisi:

 Rescuvolin Enjektabl: İlk doz metotreksat tedavisinin bitiminden 24 saat sonra verilmelidir. Standart antidot olarak IV yoldan 3’er saatlik aralarla uygulanan 15 mg’dir. Bunun ardından 48 saat içinde her 6 saatte bir 15 mg’lik bir Tablet yeterli olmaktadır.Antidot tedavisi, plazma metotreksat düzeyi 5x10-8 M’ün (0.005 molar)altına inene kadar devam edilmelidir.Megaloblastik anemilerde: Oral tedavinin mümkün olmadığı durumlarda önerilen doz 10-15 gün süreyle günde 10 mg’dir. Ancak çoğunlukla 1 mg’lik tek doz yeterli olmaktadır. Daha sonra uygulanacak tedavinin doz ve süresikan tablosu durumuna göre düzenlenir.Rescuvolin Tablet: Günlük Doz 1 Tablettir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...