Restasis

Restasis

Restasis nedir ne için kullanılır, Restasis nasıl kullanılır, Restasis ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oftalmik Emülsiyon

Siklosporin 0.5 mg/mL(%0.05)

Ambalaj:

 Tek kullanımlık 0.4 mLx32 flakon.

Endikasyon:

 Keratoconjunctivitis Sicca ile ilişkili oküler inflamasyona bağlı olarak göz yaşı yapımı baskılandığı öngörülen hastalarda gözyaşı yapımının artırılmasında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aktif Oküler enfeksiyonu olan hastalarda ve bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı daha önceden aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelerde yapılmış yeterli ve kontrollü çalışmalar bulunmadığından, gebelerde açıkça gerekmedikçe kullanılmamalıdır.Emziren annelere uygulaması sırasında dikkatli olunmalıdır. İlaç uygulandığında geçici bir görme bulanıklığı söz konusu olursa, hastanın araba sürmeye veya makine kullanmaya başlamadan önce görmesi tekrar netleşene kadar beklemesi gerekir.

Yan Etkileri:

 En yaygın advers olay oküler yanmadır (%17). Hastaların %1-5'inde bildirilen diğer yan etkileri konjunktivada hiperemi, oküler akıntı, epifora (göz yaşarması), gözde ağrı, yabancı cisim hissi, kaşıntı, batma ve görme bozukluğudur (sıklıkla bulanık görme).

Doz Önerisi:

 Kullanmadan önce homojen, beyaz, opak bir emülsiyon elde etmek için, flakon birkaç kez ters çevrilmelidir. Önerilen dozaj, her bir göze yaklaşık 12 saat arayla günde 2 kez 1 damla emülsiyon damlatılmalıdır. Gözde Kontakt lens varken uygulanmamalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...