Rhinopront

Rhinopront

Rhinopront nedir ne için kullanılır, Rhinopront nasıl kullanılır, Rhinopront ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Uzun Etkili Kapsül

Fenilefrin 20 mg, karbinoksamin 4 mg

Ambalaj:

 10 kapsül.

Uzun Etkili Süspansiyon

Fenilpropanolamin 16.7 mg, karbinoksamin 1.3 mg/5 mL

Ambalaj:

 90 mL’lik şişe

Endikasyon:

 Soğuk algınlığı,saman nezlesi ve vazomotor riniti olan hastalarda rinit ve sinüzit semptomatik olarak tedavi edilmesi için kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Tirotoksikoz, feokromositoma, dar açılı glokom,rezidüel ürün formasyonlu prostatik hipertrofi, hipertansiyon ve bileşimdeki maddelere karşı hipersensitivite durumlarında ve MAO inhibitörleriyle aynı anda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Ciddi organik kardiyovasküler hastalığı olanlar ile kalp ritim bozuklukları bulunan hastalarda ilacın dozu dikkatle ayarlanmalıdır. Tiroid, diabetes mellitus ve hipertansiyon olan hastalar tıbbi denetim altında tutulmalıdır. Gebelerde kullanımına karar vermeden önce, olası riskler değerlendirilmelidir. Bazı hastalarda motorlu taşıt ve makine kullanma gibi dikkat gerektiren işler yapabilme yeteneğini azaltabilir; bu durum özellikle alkol ile birlikte alındığında görülebilir.

Yan Etkileri:

 Bulantı, ağız kuruluğu, kusma, mide yanması, iştahsızlık,merkezi sinir sistemi bozuklukları, sedasyon, görme bozuklukları,glokom endüksiyonu, vertigo, güçsüzlük, uyku bozukluğu, sinirlilik,huzursuzluk, titreme, çarpıntı, ventriküler aritmi, anginal yakınmalar,kan basıncında artış, baş ağrısı, sık idrara çıkma hali,hipersensitivite reaksiyonları (örneğin cilt reaksiyonları), çok nadir olarak kan sayımın-da değişiklik.

İlaç Etkileşimleri:

 Merkezi sinir sistemi depresanlarının ve alkolünetkilerini güçlendirebilir. Guanetidin ile aynı anda uygulandığında,ilacın sempatomimetik etkisini artırabilir.

Doz Önerisi:

 Rhinopront Kapsül: 12 yaşından büyüklere ve yetişkinlere, sabah ve akşam 1 kapsül verilir.

Rhinopront Süspansiyon: 1-5 yaş arası çocuklara sabah akşam 1 ölçek (5 mL), 6-12 yaş arası çocuklara sabah ve akşam 2 ölçek,12 yaşından büyüklere ve yetişkinlere sabah ve akşam 3 ölçek kullanılması önerilir. İlaca 2 haftadan daha uzun bir süre için devam edilmesi, ancak bir hekim kontrolü altında olmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...