Rhinotussal

Rhinotussal

Rhinotussal nedir ne için kullanılır, Rhinotussal nasıl kullanılır, Rhinotussal ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Uzun Etkili Kapsül

Dekstrometorfan 20 mg, fenilefrin 20 mg, karbinoksamin 4 mg

Ambalaj:

 10 kapsül.

Uzun Etkili Süspansiyon

Dekstrometorfan 6.70 mg, fenilpropanolamin 16.7 mg, karbinoksamin 1.3 mg/5 mL

Ambalaj:

 90 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Soğuk algınlığında göz-rülen öksürük ve rinit, grip ve burun mukozası ile diğer solunum yollarında görülen alerjik inflamasyonun giderilmesinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Hipertiroidizm, feokromasitoma, dar açılı glokom,rezidüel ürün formasyonlu prostatik adenom, hipertansiyon ve bileşimdeki maddelere karşı hipersensitivite durumlarında ve MAO inhibitörleriyle aynı anda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Ciddi organik kardiyovasküler hastalığı olanlar ile kalp ritim bozuklukları, hepatit hastalığı ve astması bulunan hastalarda ilacın dozu dikkatle ayarlanmalıdır. Tiroid, diabetes mellitus ve hipertansiyonu olan hastalar tıbbi denetim altında tutulmalıdır.Gebelerde kullanımına karar vermeden önce, olası riskler değerlendirilmelidir.

Yan Etkileri:

 Gastrointestinal yakınmalar, bulantı, ağız kuruluğu,kusma, mide yanması, iştahsızlık, merkezi sinir sistemi bozuklukları,sedasyon, görme bozuklukları, glokom endüksiyonu, vertigo, güçsüzlük,uyku bozukluğu, sinirlilik, huzursuzluk, titreme, çarpıntı, ventriküler aritmi, anginal yakınmalar, kan basıncında artış, baş ağrısı, sık idrara çıkma hali, çok nadir olarak kan sayımın-da değişiklik, olasılıkla bebeklerde ve yaşlı hastalarda yüksek dozlar alınması halinde merkezi ajitasyon durumları. Bu kombinasyon önerilen dozlarda kullanılsa bile, bazı hastalarda motorlu taşıt ve makine kullanma gibi dikkat gerektiren işlerin yapabilme yeteneğini azaltabilir; bu durum özellikle alkol ile birlikte alındığında görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Merkezi sinir sistemi depresanları nın ve alkolün etkilerini güçlendirebilir. Guanetidin ile aynı anda uygulandığında, ilacın sempatomimetik etkisini artırabilir.Halotan ile birlikte uygulandığında kardiyak aritmi görülebilir.

Doz Önerisi:

 Rhinotussal Kapsül: 12 yaşından büyükler ve yetişkinlere, sabah ve akşam 1 kapsül verilir. Kapsül yutmakta zorlanan yetişkinlere ve 12 yaşın altındaki,çocuklara preparatın şurup formu verilir.

Rhinotussal Süspansiyon: 1-5 yaş arası çocuklara sabah akşam 1 ölçek (5 mL), 6-12 yaş arası çocuklara sabah ve akşam 2 ölçek,12 yaşından büyüklere ve yetişkinlere sabah ve akşam 3 ölçek kullanılması önerilir. İlaç alındıktan sonra bir yudum sıvı alınması önerilir. İlaca 2 haftadan daha uzun bir süre için devam edilmesi, ancak bir hekim kontrolü altında olmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...