Ricipan

Ricipan

Ricipan nedir ne için kullanılır, Ricipan nasıl kullanılır, Ricipan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Emülsiyon

Hint Yağı 64 g/120 g

Ambalaj:

 150 mL’lik cam şişe.

Endikasyon:

 Kabızlıkta bağırsakların bazı nedenler altında boşaltılması istendiğinde müshil amacıyla kullanılır. Küçük dozlarda laksatif, yüksek dozlarda laksatif pürgatif etki gösterir.

Kontrendikasyon:

 Tetrakloroetilen ve benzeri diğer yağda çözünebilir vermifüj lerle enfestasyon tedavisinde kullanılmamalıdır. Vermifüj Ün absorpsiyonu dolayısıyla toksisitesini artırabilir.

Uyarılar:

 Karın ağrısı, kolit, bağırsak tıkanması, mide bulantısı, kusma, akut karın ameliyatlarında, intestinal obstrüksiyonlarda,apandisit belirtilerinde kullanılmamalıdır. Gebelik ve menstruasyon sırasında dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Yüksek dozda alındığında bulantı, kusma, karın ağrıları ve şiddetli ishale neden olabilir. Uzun süre ve sık kullanıldığında elektrolit kaybı ve bağımlılık yapabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 A, D, E veK gibi yağda çözünen vitaminlerin emilimini azaltabilir.

Doz Önerisi:

 Kabızlığın düzenlenmesi için büyüklere günde 2 veya 3 kez birer çorba kaşığı; küçüklere birer tatlı kaşığı. İç Organların net filminin elde edilmesi için, gece yatmadan önce şişenin tamamı içilir ve film çekimine kadar herhangi bir şey yenilmez. Lavmanlar İçin büyüklere 3 su bardağı suya 2 çorba kaşığı; küçüklere ise bu miktarın yarısı karıştırılarak verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...