Rovamycine

Rovamycine

Rovamycine nedir ne için kullanılır, Rovamycine nasıl kullanılır, Rovamycine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Spiramisin

Ambalaj:

 3 MIU 10 tablet.

Endikasyon:

 Duyarlı Mikroorganizmalar oluşturulan tonsillit, nazofarenjit, sinüzit,otit, bronşit, akut akciğer hastalıkları; grip ve döküntülü hastalıklardan sonra görülen solunum yolu komplikasyonlarının korunma ve tedavisinde,ağız boşluğu enfeksiyonların korunma ve tedavisinde; iltihaplıdiş çekimleri, diş ve çene ameliyatları, periodontit vb.; deri enfeksiyonları;kemik enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. Meningokoksik Menenjit profilaksisinde, rifampisin kullanımının kontrendike olduğu durumlarda, penisiline alerjik hastaların akut eklem romatizması profilaksisinde ne kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Spiramisine Aşırı duyarlı hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Böbrek yetmezliği olanlarda doz ayarlaması dikkatli yapılmalıdır. Laktasyonda, süte yüksek oranda geçtiğinden dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,kusma, diyare gibi sindirim sistemi bozuklukları ve deri alerjileri görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Makrolidlerin Ergot türevleriyle eş zamanlı kullanımlarında bazı iskemi durumları bildirilmiş olmakla birlikte, spiramisin ile ilgili herhangi bir bildiri yoktur.

Doz Önerisi:

 Ortalama doz günde 2-3 Tablettir. Günlük doz 2 kere alınır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...