Roxin

Roxin

Roxin nedir ne için kullanılır, Roxin nasıl kullanılır, Roxin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Siprofloksasin

Ambalaj:

 500 mgx14 tablet

: : 750 mgx14 tablet.

Endikasyon:

 Duyarlı Mikroorganizmaların neden olduğu, solunum yolları enfeksiyonlarında,orta kulak ve paranazal sinüslerin enfeksiyonlarında; göz enfeksiyonlarında;böbrek ve/veya üriner sistem enfeksiyonlarında; gonore, adneksit,prostatit dahil genital organların enfeksiyonlarında; abdominal enfeksiyonlarda (tifo dahil gastrointestinal sistem ve safra yollarının bakteriyel enfeksiyonları, peritonit vb.); deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında; kemik ve eklem enfeksiyonlarında; septisemide;immün sistemi zayıflamış hastaların enfeksiyonlarında veya enfeksiyon riskinin yüksek olduğu durumlarda profilaktik olarak; immünosüpresif lerle tedavi gören hastaların selektif intestinal dekontaminasyonunda endikedir.

Kontrendikasyon:

 Siprofloksasin Veya diğer kinolon türü kemoterapötiklere aşırı duyarlık gösteren kişilerde kullanılmamalıdır. Siprofloksasin, büyüme çağındaki çocuklarda, juvenil lerde, gebelerde ve emziren kadınlarda, bugruplarda kullanım emniyeti ile ilgili yeterli kanıt bulunmadığı için kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Siprofloksasin alan hastalar iyi hidrate edilmelive aşırı alkali idrardan kaçınılmalıdır. Renal fonksiyon bozukluğunda ya da renal ve hepatik fonksiyon bozukluğu birlikte görüldüğünde,doz azaltılmasına dikkat edilmelidir. Motorlu taşıt veya makine kullanma yeteneğini azaltabilir; bu durum özellikle, birlikte alkol alındığında söz konusudur.

Yan Etkileri:

 Bulantı,ishal, kusma, sindirim bozuklukları, abdominal ağrı, gaz, iştahsızlık,baş dönmesi, baş ağrısı, yorgunluk, ajitasyon, titreme, döküntü, kaşıntı ve ilaç ateşi gibi deri reaksiyonları, peteşi, hemorajik bül ve vasküler tutulmayı gösteren (vaskülit) kabuklu papüller, Erythema Nodosum, Erythema exsudativum multiforme (minör), Stevens Johnson sendromu, Lyell sendromu, interstisyel nefrit, hepatit, taşikardi,eklem ağrıları, eklemde şişmeler, eozinofili, lökositopeni,granülositopeni, trombositopeni, anemi gö-rülebilir. Ender durumlarda aşırı duyarlılık reaksiyonları ilk siprofloksasin uygulamasında görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Siprofloksasin Ve teofilin birlikte kullanımı, teofiline bağlı yan etkileri artırabilir. Siprofloksasin ve siklosporin birlikte verildiğinde,serum kreatinin konsantrasyonunun geçici olarak yükseldiği gözlenmiştir.Siprofloksasin ve varfarin birlikte verilmesi, varfarinin etkisini artırabilir. Siprofloksasin ve glibenklamidin birlikte kullanılması,glibenklamidin etkisini artırıp hipoglisemiye yol açabilir. Probenesid,siprofloksasinin renal ekskresyonunu etkileyebileceğinden, serumkonsantrasyonunda artışa neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde, ürogenital sistem enfeksiyonlarında standart doz 250 mgx2; ciddi enfeksiyonlarda 500 mgx2. Solunum sistemi enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları, deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında standart doz 500 mgx2; ciddi enfeksiyonlarda 750 mgx2. Gastrointestinal sistem enfeksiyonları 500 mg x 2, 1 Tablet Sabah ve 1 Tablet akşam olmak üzere 12 saat arayla alınmalıdır. Gıdalarla Aynı anda alımı emilimini geciktireceğinden, yemeklerden 2 saat sonra alınmalıdır. Tedavinin süresi enfeksiyonun hafif veya şiddetli oluşuna bağlıdır. Genelde bu süre 7 ile 14 gün olmakla birlikte,enfeksiyonun ağır seyretmesi de veya komplikasyon varlığında süre uzayabilir. Enfeksiyonun belirti ve semptomlarının kaybolmasındansonra tedaviye en az 2 gün süre ile devam edilmelidir. Kemik ve eklem enfeksiyonlarında tedavi süresi 4 ile 6 hafta olup, gerektiğinde bu süre uzatılabilir. Gastrointestinal sistem enfeksiyonlarına bağlı diyare lerde tedavi 5 ile 7 gündür.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...