Sitraks

Sitraks

Sitraks nedir ne için kullanılır, Sitraks nasıl kullanılır, Sitraks ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Levamizol

Ambalaj:

 40 mgx6 draje.

Endikasyon:

 Ascarislumbricoides, Necator americanus, Enterobius vermicularis, Ancylostoma Duodenale Tedavilerinde endikedir.Antineoplastik Yardımcı Etkisi: Kolorektal karsinomda, kolonun Dukes C adenokarsinomunda,florourasil ile birlikte; primer rezeksiyon ile yaygın ve lokal metastazların blok halinde çıkarılmadığı kesin değilse, hastalık artığı kaldığı mikroskopik olarak belli ise, primer tümörün komple rezeksiyonundan sonra, levamizol HCl kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Ciddi karaciğer ve/veya böbrek rahatsızlığı olanlarda, kan diskrazisi olanlarda ve duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Kemik iliği depresyonu (artabilir); enfeksiyon(kemik iliği depresyonu sonucu enfeksiyon kötüleşebilir); kriz düzensizliği (tedaviye eşlik eden krizlerin sıklığını levamizolhidroklorür artırabilir) gibi durumlarda tıbbi sorunlar mevcut,yarar/zarar durumu gözden geçirilmelidir. Bu ilaçla birlikte alkol alınmamalıdır. Hekim tarafından kesin gereksinme görülmedikçe gebelik sırasında kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Kaşıntı, bulantı, iştahsızlık, karın ağrısı, baş dönmesi, kas ağrıları, ateş ve uykusuzluk gibi yan etkiler görülürse bunlar ilaç alımının kesilmesi ile tamamen kaybolur. Ender olarak santral sinir sistemi toksisitesi, özellikle ataksi, bulanık görüş,konfüzyon, parestezi, gecikmiş diskinezi, titreme, serebrospinal sıvıda pleositoz ve hepatotoksisite görülebilir. Daha sık olarak ishal, metalik tat ve kusma, gözlenen yan etkilerindendir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antikoagülan ilaçlarla, örneğin kumarin ile birlikte kullanıldığında protrombin süresinde artış görülür. Kemik iliği depresanları ile birlikte kullanıldığında trombositopenik ve/veya-kopernik etkilerde artma olur.

Doz Önerisi:

 Sitraks Draje: Tek doz olarak ağızdan verilir. Bir kerelik erişkin dozu 120-150 mg’dir. Özellikle Oksiyür tedavisinde bir hafta ara ile 2. kez aynı doz tekrarlanmalıdır.Sitraks Şurup: Çocuklarda doz kilo başına 2.5 mg’dir. Tedavi dozu bir kerede uygulanır. İkinci bir doza gerek duyulduğunda 1 hafta sonra aynı doz tekrarlanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...