Sokol

Sokol

Sokol nedir. Sokol ne için kullanılır, Sokol nasıl kullanılır, Sokol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Sokol Likid

Parafin likit

Sokol Ambalaj:

 200 mL lik şişe.

Sokol Endikasyon:

 Akut ve kronik konstipasyon tedavisi, özellikle hastanın kanamasının sakıncalı olduğu hallerde (abdominal operasyonlardan sonra rüptür ve evantrasyon tehlikesini önlemek için, umblikal, inguinal, skrotal ve diafragmatik herniler, epizyotomi, miyokard enfarktüsü, anevrizma, subaraknoid kanama, ağır kalp yetmezliği) ve anorektal operasyon ve hastalıklarda( hemoroid, anal fissür, perianal apse, anorektal stenosis) laksatif amaçla kullanılır.

Sokol Kontrendikasyon:

 Apandisit Ve apandisit semptomları varsa, teşhis edilmemiş rektal kanama,intestinal obstrüksiyon, kolostomi, ileostomi, fecal impaction, karında ağrı, bulantı ve kusma durumunda kullanılmamalıdır.

Sokol Uyarılar:

 Gebelikte sürekli kullanılması besinlerin ve yağda eriyen vitaminlerin emilimini azaltabilir. Yenidoğanlarda Hipoprotrombinemi ve hemorajik hastalığa yol açabilir. 6 yaşından küçüklerde dikkatle kullanılmalı, yaşlı hastalarda kullanılmamalıdır;yağ damlacıklarının aspirasyonu sonucu lipoid pnömoni olabilir. Kesin gerekmedikçe 1 haftadan fazla süreyle kullanılmamalıdır.

Sokol Yan Etkileri:

 Defekasyon Dışında anüsten sızabilir, perianal bölgede irritasyon yapabilir.

Sokol İlaç Etkileşimleri:

 Birlikte Alındığında antibiyotik, antikoagülan, oral kontraseptif, digitalis ve yağda eriyen A, D, E, K, vitaminlerinin emilimini azaltabilir.

Sokol Doz Önerisi:

  • Akşam yemeğinden sonra veya yatarken alınmalıdır.
  • Gece bağırsak geçişi yavaşladığından laksatif etki daha iyi olur.
  • Sokol, yemek veya diğer ilaçlardan 2 saat önce veya sonra alınmalıdır.
  • Büyüklere günde bir kez 15-45 mL, gerekirse maksimum 90 mL verilir.
  • Çocuklara günde 1 kez 10-15 mL verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...