Somatostatin UCB

Somatostatin UCB

Somatostatin nedir ne için kullanılır, Somatostatin nasıl kullanılır, Somatostatin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Somatostatin UCB Flakon IV

Somatostatin

Somatostatin UCB Ambalaj:

  •  250mgx1 Flakon 1 çözücü ampul
  • 3 mgx1 flakon ve 1 çözücü ampul.

Endikasyon:

 İntestinal ve pankreas fistüllerinin tedavisinde,sindirim kanalındaki endokrin tümörlerin aşırı miktarda salgı yaptığı durumlarda semptomatik tedavi olarak, mide/duodenum ülseri,hemorajik gastrit ve özofagus varisi gibi nedenlere bağlı olarak çıkan akut ve şiddetli gastrointestinal kanamalarda endikedir.

Kontrendikasyon:

 Somatostatine karşı önceden görülmüş aşırı duyarlı durumlarında kontrendikedir.

Somatostatin UCB Uyarılar:

 Endoskopiyle Saptanmış ve damar rüptürüne bağlı arteriyel kanamalar cerrahi olarak tedavi edilmelidir. Gebelerde ve emziren kadınlarda kullanılmamalı,ayrıca pre ve postnatal dönemler de hastaya verilmemelidir.

Somatostatin UCB Yan Etkileri:

 Enfüzyon Başlangıcında görülebilecek bir hipoglisemi durumunu, 2-3 saatsonra insülin salgısının inhibe edilmesine bağlı kan şekerinin yükselmesi izler. Bu yüzden, enfüzyon sırasında hastaya şeker verilmemelidir.Gerekli durumlarda, düşük dozda insülin uygulanabilir. Somatostatin,diğer gastrointestinal hormonları da inhibe edebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Somatostatin Barbitüratların uyutucu etki süresini uzatabilir ve pentetrazolün etkinliğini artırabilir. Glukoz ya da fruktoz içeren çözeltiler karıştırılmamalıdır.

Somatostatin UCB Doz Önerisi:

  • Başlangıç dozu kg başına 3.5mg dir (75 kg’lik bir hasta için 250mg). 
  • Flakon, uygulamadan hemen önce 1 Ampul serum fizyolojikle sulandırılmalı ve 1 dakikadan daha kısa olmayan bir süre içinde İV yoldan bolus şeklinde enjekte edilmelidir.
  • Hemen arkasından, 12 saat süreyle, saatte 3.5mg hızında sürekli infüzyon yapılmalıdır (toplam 3 mg).
  • Sürekli infüzyon,en az 48 saat, en çok 120 saat devam edilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...