Tilcotil

Tilcotil

Tilcotil nedir ne için kullanılır, Tilcotil nasıl kullanılır, Tilcotil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tilcotil Flakon IM/IV

Tenoksikam

Tilcotil Ambalaj:

  • 20 mgx1 Flakon
  • 2 mL lik çözücü ampul.

Tilcotil Endikasyon:

 Romatoid Artrit, osteoartrit, artrit, ankilozan spondilit, eklem dışı hastalıklar,örn. tendinit, bursit, omuz periartriti -omuzel sendromu, kalça periartriti,burkulma ve incinmeler ile akut gutun semptomatik tedavisinde endikedir.

Tilcotil Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Salisilat ve diğer nonsteroid antienflamatuar ajanların astım, rinit ve ürtiker gibi semptomları oluşturduğu hastalara; gastrit, gastrit ve duodenal ülser gibi hastalıkların olan veya daha önce bu hastalıkları geçiren kimselere de uygulanmamalıdır.Anestezi ve ameliyat öncesi yaşlı hastalara, böbrek yetmezliği riski bulunan ve kanama riski yüksek olan hastalara uygulanmamalıdır.Gastrointestinal istenmeyen etki riskini artıracak ından salisilatlar ve diğer steroid olmayan antienflamatuar ilaçlarla birlikte uygulanmasından kaçınılmalıdır.

Tilcotil Uyarılar:

 Antikoagülan ve/veya oral diyabetiklerin, hastayakından izlenmediği sürece birlikte uygulamasından kaçınılmalıdır.Prostaglandin sentez inhibisyonu renal fonksiyonlar üzerine ters etki yapabilir. Tenoksikam trombosit kümelenmesini inhibe eder ve hemostazı etkileyebilir. Peptik ülser veya gastrointestinal kanama durumunda tenoksikam tedavisi hemen kesilmelidir. Baş Dönmesi, sersemlik ve görme bozukluğu gibi araç kullanımını etkileyebilecek yan etkilerin görüldüğü hastalar araç ve makine kullanmaktan kaçınmaları konusunda uyarılmalıdır. Gebeliğin üçüncü trimesterinde kronik tedaviden kaçınılmalıdır. Emziren annelerin çocuklarında olası bir yan etki göz ardı edilmemeli ve şüphelenilen durumda ya bebek sütten kesilmeli veya ilaç bırakılmalıdır.

Tilcotil Yan Etkileri:

 Gastrik,epigastrik ve abdominal rahatsızlık, dispepsi, yanma, bulantı, baş dönmesi, baş ağrısı görülebilir.

Tilcotil Doz Önerisi:

  • Tilcotil Flakon: Primer dismenore, gut artriti ve postoperatif ağrı dışındaki tüm endikasyonlar için günde tek doz 20 mg, her gün aynı saatte verilmelidir.Primer dismenore için günde tek doz 20-40 mg.Postoperatif ağrılar için 5 güne kadar günde tek doz 40 mg, akut gut krizleri için ise ilk iki gün günde 40 mg, izleyen 5 gün süreyle günde 20 mg dir. Kronik bozukluklarda günde 20 mg nin üzerine çıkılmamalıdır.
  • Tilcotil Tablet: Gut artriti dışında tüm endikasyonlar için günde tek doz aynı saatte 1 Tablet.Günde 20 mg lik domuzun üstüne çıkılmamalıdır. Sürek dozu olarak günde 10 mg lik dozlar denenebilir.Akut gut artriti krizleri için ilk iki gün günde 1 kez 2 Tablet, daha sonra 5 gün süreyle günde 1 Tablettir.Tabletlerin 1 bardak suyla alınması önerilir.
  • Tilcotil Supozituvar: Akut gut dışındaki tüm endikasyonlar için günde tek doz 20 mg, her gün aynı saatte verilmelidir. Uzun süreli tedaviye gereksinim gösteren hastalarda idame tedavi için günlük oral dozun 10 mg ye indirilmesi denenebilir.Rektal yolla tedavi 10 günü geçmemelidir. Tedavinin geri kalan kısmına ağız yoluyla alınan Tabletlerle devam edilebilir. Akut gut krizleri için önerilen doz ise ilk gün günde 40 mg, izleyen 5 gün süreyle günde 20 mg dir. Gerektiği durumlarda tedaviye 1 veya 2 gün, günde tek doz IV veya IM uygulama ile başlanıp oral veya rektal devam edilebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...