Zoltem

Zoltem

Zoltem nedir ne için kullanılır, Zoltem nasıl kullanılır, Zoltem ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Ondansetron

Ambalaj: 4 mg/2 mL x 1 Ampul

: : 8 mg/4 mLx1 ampul.

Zoltem

Film Tablet

Ondansetron

Ambalaj: 4 mgx6 Tablet

: : 8 mgx6 Tablet.

Endikasyon:

 Sitotoksik Kemoterapi ve radyoterapinin neden olduğu bulantı ve kusmaların tedavisinde, ayrıca postoperatif bulantı ve kusmanın önlenmesi ve tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: Ondansetron Karşı aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelik sırasında, özellikle gebeliğin ilk üç ayında hastaya sağlayacağı terapötik yararlar fetüse olası risklerini denge etmedikçe kullanılmamalıdır. Ondansetron alan annelerin bebeklerini emzirmeleri önerilir.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısı,başta ve epigastriumda kızarma ve sıcaklık duygusu, bazan geçici,asemptomatik aminotransferaz artışları gibi yan etkiler görülebilir. Ondansetron kalın bağırsakta geçiş süresini artırır ve bazı hastalarda kabızlığa neden olabilir. Nadiren erken aşırı duyarlılık reaksiyonları rapor edilmiştir.

Doz Önerisi:

 Zoltem Ampul: Kemoterapi ve Radyoterapi: Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklarda Zoltem dozu günde 8-32 mg arasında değişebilir. Ameliyat Sonrası Bulantı Ve Kusma: Yetişkinlere anesteziden 1 saat önce 8 mg oralolarak verilebilir. Bunu 8 saat arayla 8 mg’lik iki doz izler. Ameliyat Sonrası bulantı ve kusma tedavisi için tek bir 4 mg’lik doz yavaş IV enjeksiyon yoluyla uygulanır.

Zoltem Film Tablet:

 Orta Derecede emetojenik etkiye sahip kanser kemoterapisine bağlı bulantı ve kusmaların önlenmesinde: Erişkin dozu 2 x 8 mg (16 mg/gün) olarak önerilmektedir. İlk dozun kemoterapi seansından 30dakika önce ve izleyen dozun bundan 8 saat sonra alınması önerilmektedir.Radyoterapi nedeniyle gelişen bulantı ve kusmanın önlenmesinde: Önerilen doz 3x8 mg (24 mg/gün) şeklindedir. Tüm vücut radyoterapisi: Her seanstan 1 veya 2 saat önce 8 mg şeklinde alınması önerilmektedir. Yüksek Tek doz abdominal radyoterapi: Her seanstan 1 veya 2 saat önce 8 mg şeklinde alınması ve izleyen dozların 8’er saat arayla yine8 mg şeklinde alınması önerilmektedir. Radyoterapi seansı bittikten sonra 1-2 gün daha 3x8 mg (24 mg/gün) şeklinde alınması önerilmektedir. Postoperatif bulantı ve kusmanın önlenmesinde: Anestezi uygulamasından 1 saat önce 16 mg dozunda alınması önerilmektedir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...