Zyrtec

Zyrtec

Zyrtec nedir ne için kullanılır, Zyrtec nasıl kullanılır, Zyrtec ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Ambalaj: 10mgx10 ve 20 tablet.
 

Oral Damla
 

Setirizin 2HCI
 

Endikasyon:

 Mevsimsel allerjik rinit ve konjunktivit. kronik allerjikrinit, allerjik kaşıntılar ve idiyopatik ürtikerde endikedir.

Kontra Endikasyon: Setirizine karşı duyarlı olan kişilerde kontrendikedir.
 

Uyarılar:

 Taşıt ve tehlikeli makine kullananlarda önerilen dozlar aşılmamalıdır. Uyuşukluk yapabileceği düşünülerek tedbirli olunmalıdır. Gebe ve emziren kadınlarda kullanım güvenirliği kanıtlanmamıştır. Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz yarıya indirilmelidir.
 

Yan Etkileri:

 Psikomotor fonksiyonlarla ilgili objektif testlerde setirizinle raslanan sedasyon sıklığının plasebodaki kadar olduğu anlaşılmıştır. Nadir olarak aşırı duyarlık, baş ağrısı, uyku hali, ajitasyon, ağız kuruluğu ve gastrointestinal yakınmalar gibi hafifve geçici yan etkiler bildirilmiştir.
 

İlaç Etkileşimleri: 

Alkolle birlikte ve diğer seda tiflerle aynı zamanda kullanılmaz.
 

Doz Önerisi:

 ZyrtecFilm Tablet: Yetişkinlerde ve 30 kg’ninüstündeki çocuklarda günde tek doz halinde 10 mg’lik bir tablet alınması önerilir. 2-12 yaş arasındaki ve 30 kg’nin altındaki çocuklarda günde tek dozhalinde 5 mg alınması yeterlidir. İlacın akşam yemeklerinde bir miktar sıvı ilealınması önerilmektedir.Saman nezlesinde genellikle 3-6 haftalık bir tedavi yeterlidir. 2-12 yaş (30 kg’nin altında) arası çocuklarda ½ tablet (5 mg), 30kg’nin ve 12 yaşın üstündeki çocuklarda ve erişkinlerde 1 tablet önerilir.Zyrtec OralDamla: 30 kg’'nin üzerindeki çocuklarda ve yetişkinlerde günde tek doz 20 damla; 30kg’nin altındaki 2-12 yaş arası çocuklarda günde tek doz 10 damla uygulanır. ZyrtecŞurup: 30 kg’'nin üzerindeki çocuklarda ve yetişkinlerde günde tek doz 2 ölçek; 30kg’nin altındaki 2-12 yaş arası çocuklarda günde tek doz 1 ölçek.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...