Atrofik Vulva Distrofisi

Atrofik Vulva Distrofisi

Özellikle genital bölgede görülen ve deri incelmesi olarak adlandırılan bir cilt hastalığıdır. Hastalığının belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri.

Distrofi bir cins doku bozulmasıdır (dejenerasyonu). Yunanca, dys: kötü, trophe: beslenme kelimelerinden türetilmiştir.

Belirtiler

  • Vulvada kuru, kaşıntılı ve kırmızı kısımlar
  • Sonra bu kısımlar beyaza dönebilir ve kabarcıklar oluşabilir
  • Bazı kısımlar beyazlaşarak sertleşir
  • Cilt incelir veya parlar, klitoris ve vajina girişi büzülerek küçülebilir

Daha çok menopoza geçmiş kadınlarda ortaya çıkar. "Lichen soletosus et atropticus terimi bazen bu durumu anlatmak için kullanılır. Rektumun çevresindeki deri de vulva gibi bu terimin kapsamı içindedir. Hasta deride kanser gelişebilir. Leukoplakia (beyaz kısımlar) da biyopsi yapılması gerekebilir.

Teşhis

Kanser olmadığından emin olmak için doktorunuz bir vulva biyopsisi yapabilir (Analiz edilmesi için küçük bir doku parçası alır). Bu işlem için doktorunuz lokal veya genel anestezi uygulayabilir. Muayene sırasında bu olayın altında bir enfeksiyon ihtimali olup olmadığını da araştırır. İdrar tahlili, kan testleri ve başka testler yapılması gerekebilir. Kanser olmadıkça vulva distrofisi tehlikeli değildir.

İlaç Tedavisi

Tedavi sorunun kaynağına bağlıdır. Genellikle kortizonlu bir krem semptomları rahatlatır. Ortaya çıkabilecek habis değişiklikleri tanımlayabilmek için periyodik muayeneler çok önemlidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...