İnce Belliler De Kalbine Dikkat Etmeli

İnce Belliler De Kalbine Dikkat Etmeli

Yeni bir araştırma, kilosu düşük olduğu için egzersiz yapmaya ihtiyacı olmadığına inananları uyarıyor: Kalp rahatsızlıkları herkes için bir risk.

Yeni bir araştırma, kilosu düşük olduğu için egzersiz yapmaya ihtiyacı olmadığına inananları uyarıyor: Kalp rahatsızlıkları herkes için bir risk.

Londra merkezli araştırma ekibi üç ayrı denek grubunun damarları tıkayan kötü kolesterol seviyelerini ölçtü. 37 kişiden oluşan ilk grup hem vücudu ince olan hem de spor yapanların grubuydu.

Bunun yanı sıra egzersiz yapmayan fakat ince olan 46 kişi ve egzersiz yapmayıp aynı zamanda aşırı kilolu olan 28 kişinin kolesterolü ölçüldü.

Uluslararası Obezite Dergisi'nde yayımlanan araştırma sonuçları hareketsiz kalmayıp egzersiz ve spor yapanların hem daha ince ve dirençli olduğuna hem de kalp-damar hastalıklarına yakalanma risklerinin azaldığına işaret ediyor.

Brunel Üniversitesi'nden Dr. Gary O'Donovan, “Çok sayıda kişi -özellikle de ince olanlar- muntazam egzersiz yapmanın tek faydasının kilo kaybetmek olduğuna inanıyor. Oysa araştırmamıza göre kilosuz olanların da sağlıklı kalması ve kolesterolü kontrol altında tutması için aynı şekilde egzersiz yapması gerekiyor” diyor.

Ölçünüze Aldanmayın

Araştırma için sigara içmeyen ve benzer sosyo-ekonomik şartlarda yaşayan 30 ila 45 yaş arasında 113 erkek "egzersiz yapan ve ince olan", “egzersiz yapmayan ve ince olan" ve "egzersiz yapan ve obez olan” şeklinde üç gruba bölündü. Deney sırasında obez kabul edilen kişiler belinin en ince noktası 100 cm’nin üzerinde olanlar olarak belirlendi. Egzersiz yapanların tanımı ise haftada en az üç defa veya daha fazla kardiyovasküler egzersiz yapanlardı. Dr. O’Donovan, benzer profilde denekler seçildiği için kolesterol seviyesindeki farklılıkların egzersiz yapıp yapmamakla bağlantılı olduğu görüşünün makul bir varsayım olduğunu belirtiyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...