Kalp Sağlığınız İçin Sakin Olun

Kalp Sağlığınız İçin Sakin Olun

Olumlu davranış gösteren kişilerde stres hormonlarının düştüğüne değinen uzmanlar, bunun kalp hastalıklarını önlemede önemli rolü olduğunu belirtiyorlar.

Bilim adamları, olumlu davranış içinde olan kişilerde, kalp hastalıkları riskinin azaldığını saptadı. Araştırma, eğitim seviyesi, şeker hastalığı ve sigara tüketimini, kalp hastalıkları üzerinde güçlü risk işareti olarak belirleyemedi.

Olumlu davranış gösteren kişilerde stres hormonlarının düştüğüne değinen uzmanlar, bunun kalp hastalıklarını önlemede önemli rolü olduğunu belirtiyorlar.

John Hopkins Enstitüsü'nde yapılan araştırmada, bu özellikteki kişilerde, ortalama 7 yıl içinde, ani ölümler, kalp krizi, göğüs ağrıları ve bu durumdan doğacak olan cerrahi uygulamaların azaldığı görüldü.

Araştırmacılar, olumlu davranışın gücünü, deneklerde, kalp hastalıklarının geleneksel risk faktörleri olan, yüksek kolesterol, aşırı kilo ve sigara tüketimi oranı ile birlikte hesapladı.

Araştırma, kalp hastalıkları ile ilgili rahatsızlıkları olmayan, ancak kız ve erkek kardeşlerinde kalp hastalıkları belirlenmiş 30-59 yaş arası 586 denek üzerinde araştırma yapıldı.

Deneklerde yüksek tansiyon, kan şekeri, vücuttaki yağ oranı, sigara tüketimi, yaşam durumu ve diğer risk faktörleri ile ilgili inceleme gerçekleştirildi. Daha sonra denekler, 5 ile 12 yıl sürekli stres testine tutularak izlendi. Araştırma boyunca, 586 denekten sadece 70 inde kalp hastalıklarının oluştuğu saptandı.

Araştırmada, olumlu davranışı, kalp hastalıkları riskini önlemede güçlü bir işaret olarak belirleyen uzmanlar, eğitim seviyesi, şeker hastalığı ve sigara tüketimini, kalp hastalıkları üzerinde güçlü risk işareti olarak belirleyemedi.

Araştırma raporu, Amerikan Kalp Birliği'nin, California da yapılan bilimsel kongresinde açıklandı.

Kroner Damar Hastalıkları

Öte yandan, Kanada Tıp Birliği araştırmacıları, kişide kötü kolesterol (LDL) oranının normal olmasının, o kişinin kalp hastalıkları riskinden uzak olduğunu göstermediğini belirtti.

Dr. Jean-Pierre Despres, LDL oranı normal kişilerde kroner damar hastalıkları riskinin yine yüksek olabildiğini, merkezi şişmanlık, triglyceride serumu yükselmesi ve insüline karşı direncin bu risk faktörlerini oluşturduğunu açıkladı.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...