Kalp Üfürümleri

Kalp Üfürümleri

Kalpteki delikler ve ana damardaki darlıklar ile kanın normal akımındaki bozulmalara bağlı oluşan ses titreşimleridir.

Çocukluk çağında masum görülen bu kalp üfürümlerine dikkat edilmelidir.Çoğu çocukta zaman zaman zararsız kalp üfürümleri olabilir. Yeni doğmuş bebeklerde ve çocuk ateş nöbeti geçirdikten sonra, endişeli olduğunda veya aşırı derecede fiziksel faaliyet içinde olduğunda daha çok rastlanır.
Çoğu anne baba bu kalp üfürümlerini ciddi kalp rahatsızlıklarına yorarlar.

Her ne kadar bazı kalp üfürümleri romatizmal ateş gibi doğuştan gelen kalp rahatsızlıkları dolayısıyla olursa da, zararsız kap üfürümleri herhangi bir sorun yaratmaz. Çoğu çocukta bu üfürümler zamanla ergenlik çağına girdiklerinde geçer.

Zararsız kalp üfürümleri genellikle rutin muayeneler esnasında ortaya çıkarılır. Stetoskop vasıtasıyla çocuğun doktoru kalbin karıncıklarının kasılmasını ve kalp kapakçıklarının açılıp kapanmasını dinler. Eğer çocuğunuzda kalp üfürümleri varsa, doktor, bu seslere ilaveten başka bir ses işitir.

Çeşitli üfürümler vardır, her birinin kendine özgü sesi vardır ve seslerin yoğunluğu değişir. Eğer bebeğin doktoru zararsız bir hırıltı teşhis ederse, telaşa kapılmayın. Tedavi gerekli değildir. Bazı anne ve babaların eğilimi bebek üzerinde aşırı koruyucu bir denetimden yanadır; çocuk büyüdükçe, anne ve babası da çocuğun fiziksel etkinlikler yapmasını o derecede yasaklarlar. Oysa bu tür tedbirler gereksizdir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...