Kansere Karşı Kanyon’da Dans Ettiler

Kansere Karşı Kanyon’da Dans Ettiler

Kanser Savaşçıları, kanserle mücadelenin toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurgulamak amacıyla Kanyon’da kansere karşı dans etti.

Başta kanseri yenenler olmak üzere, tedavi süreci devam edenler, hasta yakınları, sağlık çalışanları, Koç Üniversitesi öğrencileri, profesyonel dansçılar ve müzisyenler Kanyon’un etkinlik alanında bir flashmob etkinliğinde buluştu.

Bir anda başlayan ve 10 dakika süren dans etkinliği ziyaretçiler arasında da ilgi uyandırdı ve Kanser Savaşçıları ile dans edenlerin sayısı yüzü buldu.

Amaçlarının öncelikle kanser hastalarının bir anlığına da olsa bu zorlu süreci unutmalarını, dans eşliğinde keyifli vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu belirten Kanser Savaşçıları kurucularından Aslı Ortakmaç, kanserin sadece kanser hastaları ve hasta yakınlarının omuzlarına bırakılacak bir yük olmadığını vurgulamak istediklerini söyledi. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Çetiner ise “Kanser tek başına, bir kişinin baş edebileceği birşey değildir. Bu mücadenin zafere ulaşması için artık herkesin taşın altına elini koyma zamanı geldi” dedi.

Dans gösterinde tüm gözler kanseri yendikten sonra yeni bir hayata başlayan gönüllülerdeydi. Lenfoma atlatan ve ikinci bebeklerini bekleyen Mustafa Çelik, ailesinin ve yakınlarının desteğiyle bu süreci atlattığını belirtti. Kan kanseri tedavisi tamamlandıktan yaklaşık iki yıl sonra ikizlerini kucaklarına alan Nergis Şengel Karapınar ise kanserle ilgili önyargıların yıkılması için bu etkinliğe katıldığını söyledi. Kanserle mücadelenin toplumsal bir sorumluluk olduğunu ve herkesin bu konuda yapabileceği birşeyler bulunduğunu vurgulayan Kanser Savaşçıları, etkinliğin amacını  şöyle özetlediler: ‘ Dans etkinliğimizde olduğu gibi  birer ikişer katılıp, paylaşmayla bu sürecin daha kolaylaşabileceğini vurgulamak.’

“Hepimiz birimiz için!” sloganıyla dans eden savaşçılar, bu proje için Mavi Dance eğitmenlerinden dersler alıp, sahneyi profesyonel bir dansçlılarla paylaştı.

İzleyicileri gönüllü olmak için websitelerine ve Facebook sayfalarına davet eden Kanser Savaşçıları, dans gösterisinin sonunda duyurularını yaptı.

Kanser Savaşçıları, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Çetiner ve sağlık gazetecisi Aslı Ortakmaç’ın kurduğu, onkoloji alanında çalışan pek çok bilim insanının desteklediği bir sosyal sorumluluk projesi. Kendimizi tanı ve tedavi sürecinde ihtiyaç duyulabilecek her türlü bilgiyi doğru ve bilimsel kaynaklardan araştıran, öğrenen ve paylaşan bir sivil inisiyatif olarak tanımlıyoruz. Konusunda uzman bilim insanları, bilgi ve deneyimlerini hasta ve hasta yakınlarına aktarıyor. İlgililer, tamamen gönüllülük esasıyla eğitim, farkındalık ve  psikolojik destek konusunda projeler hazırlanıp, hayata geçiriyor.

Bugüne kadar İstanbul'da ve Anadolu'da çeşitli bilimsel toplantılar ve halkı bilgilendirme panelleri düzenledik, organizasyonlara katıldık, bilgilendirici kitap ve broşürler hazırladık.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...