Radyofrekansla Tümör Ablasyonu

Radyofrekansla Tümör Ablasyonu

"Radyofrekans Ablasyon Tedavisi'nin, uygun hastalarda; cerrahi, kemoterapi, kanser tedavisinde sıklıkla başvurulan bir yöntem olduğunu belirtiyor.

Kanser Tedavisinde Doku Dostu Yöntem

Girişimsel Radyoloji'de radyofrekansla tümör ablasyonu, uygun kanserli hastalarda, ameliyat kadar başarılı sonuçlar veriyor.

Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Adnan Kabaalioğlu, Girişimsel Radyoloji'de uygulanan “Radyofrekans Ablasyon Tedavisi”nin, uygun hastalarda; cerrahi, kemoterapi, radyoterapi gibi tedavi yöntemleri ile birlikte, kanser tedavisinde sıklıkla başvurulan bir yöntem olduğunu belirtiyor ve, özellikle, önceden ameliyat edildiği halde nükseden kanserlerde bazen en iyi seçenek olduğunu vurguluyor.

Radyofrekansla tümör ablasyonu, Girişimsel Radyoloji alanında en çok karaciğer tümörlerinde kullanılıyor. Bazı organ tümörleri (akciğer, karaciğer, böbrek, kemik, meme vb.) içine ultrason veya tomografi kılavuzluğunda ilerlenerek, tümör yakılarak tedavi ediliyor. Ancak tedavinin etkili olabilmesi için hastanın multidisipliner onkolojik değerlendirme ve takibe alınması gerekiyor.

Son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan Girişimsel Radyoloji'nin parçası olan radyofrekansla tümör ablasyonu, ameliyatla kıyaslandığında, 3-5 cm büyüklükteki tümörlerde eşdeğer sonuçlar veriyor. Yöntem, gerek hastalar, gerekse de doktorlar açısından birçok avantaj sunduğundan bazı eski ameliyatların yerini alıyor.

Bu Yöntemin En Büyük Avantajları;

  • Hastanın narkoz almaması,
  • Büyük bir ameliyat kesisi ve yarası olmaması,
  • İşlem süresinin kısa olması,
  • İşlem sonrası hastanın günlük yaşamına devam edebilmesi,
  • Hastanın ciddi bir ağrı-acı hissetmemesi,
  • Klasik ameliyata göre daha düşük maliyetli olması.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...