Mikroplu Havuz ve Deniz Suyuna Dikkat!

Mikroplu Havuz ve Deniz Suyuna Dikkat!

Mikroplu havuz ve deniz suyu ciddi kulak enfeksiyonuna yol açıyor. Sıcaklar nedeniyle havuz ve denize koşanlar;

Havuz ve Deniz Keyfi Başınıza İş Açabilir

Mikroplu havuz ve deniz suyu ciddi kulak enfeksiyonuna yol açıyor. Sıcaklar nedeniyle havuz ve denize koşanlar; şiddetli kulak ağrısı, akıntı, kaşıntı ve işitme azlığıyla seyreden kulak iltihabına yakalanabiliyorlar. Tedbir alınmaması durumunda kulak zarı delinebiliyor, geçici veya kalıcı sağırlık meydana gelebiliyor. Özellikle mikroplu havuz ve deniz sularının yol açtığı enfeksiyonların ciddiye alınması ve mutlaka tedavi ettirilmesi gerekiyor.

Yaz ayları ile birlikte havuz ve deniz keyfi, dikkat edilmemesi halinde tatilinizi zehir edebilir. Özellikle havuz ve denize girme sonucu ortaya çıkan kulak enfeksiyonları, kulağın vücudun en ağrılı ve hassas bölgelerinden birisi olması nedeniyle hastalara zor anlar yaşatıyor. Dış kulak yolu veya kulak zarında görülen enfeksiyonlar, gelişen ödem dolayısıyla çok ağrılı seyredebiliyor. Dr. Aslı Karademir, havuz ve denizden alınan mikroplarla; ishal, solunum sistemi enfeksiyonları, kulak göz ve cilt enfeksiyonları gözlenebileceğini belirterek, “Mavi yeşil algler ölümcül toksinlere sahiptir. Ayrıca Leptospira denen bir mikrop potansiyel ölümle seyredebilen Weil hastalığına neden olabilir” dedi.

Mikroplu havuz ve deniz suları ciddi kulak enfeksiyonuna yol açıyor. Sıcaklar nedeniyle havuz ve denize koşanlar şiddetli kulak ağrısı, akıntısı, kaşıntısı ve işitme azlığıyla seyreden kulak iltihabına yakalanabiliyorlar. Tedbir alınmaması durumunda kulak zarı delinebilir, geçici veya kalıcı sağırlık meydana gelebilir. Eğer daha önceden geçirilmiş orta kulak iltihabına bağlı kulak zarında delik varsa, mikroplu su direkt orta ve iç kulağa gidebilmekte ve daha ciddi bir tablo ortaya çıkabilmektedir. Bu durumda diğer şikayetlere ilaveten hastalarda baş dönmesi, bulantı, kusma, dengesizlik ortaya çıkabilmektedir. Tatilin zehir olmaması için hastalara dikkatli olmaları önerisinde bulunan Karademir, enfeksiyon belirtilerinin ortaya çıkması durumunda hemen bir Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanına gidilmesi gerektiğini belirtti.

Havuz ve Denizin Keyfini Çıkarmak İçin İpuçları

Durgun ve kirli sularda, yüzeyi köpüklü ve yeşil görünümde olan denizde yüzülmemelidir. Suya atlarken burun tutulmalı veya tıkaç kullanılmalıdır. Havuz ve deniz suyu yutulmamalıdır. Ciltte sıyrık ve kesik alanları varsa, yüzme sonrasında temiz su ve sabunla yıkanmalıdır. Kulak enfeksiyonlarını önlemek için kulak tıpaları takılmalıdır. Göz enfeksiyonlarını önlemede sualtı gözlüğü veya maskeleri kullanılmalıdır. Lağım karışan alanlara yakın bölgelerde ve şiddetli yağmurlar sonrasında yüzülmemelidir. Gelişebilecek ishal, solunum sistemi, cilt, kulak ve göz enfeksiyonlarının tedavileri konunun ilgili uzmanlarına danışılarak yapılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...