Aşil Tendonu İltihabı

Aşil Tendonu İltihabı

Vücudun en güçlü tendonu olan aşil tendonunun iltihaplanması genellikle bol sıçrama gerektiren sporları yapanlarda görülür.

Aşil tendonu (kirişi) iltihabı, bacak kaslarını topuğun arkasındaki kemiğe bağlayan tendonun iltihabıdır. Ağrı, dokudaki küçük yırtıkların sonucudur. Bu durum çoğu kez ağır egzersiz sırasında oluşur.O bölgenin aşırı zedelenmesi sonucu iltihaplanma olur, ağrı ve şişlikte eşlik eder.

Aşil Tendonu İltihabı Belirtileri:

  • Aşil tendonunda, özellikle koşarken ya da sıçrarken, ağrı
  • Ağrıya hafif bir şişme ve hassasiyet eşlik edebilir.
  • Ayaktaki ağrı ve hareket kısıtlılığı acil tedavi, genellikle ameliyat, gerektirebilir.

Aşil Tendonu İltihabı Teşhisi:

Aşil tendonu iltihabında, çekilen röntgen. Filminde herhangi bir anormallik görülmez. Aşil tendonu kopmadıkça, dinlenme, buz uygulaması ve egzersiz programının değiştirilmesi gibi koruyucu tedavi yöntemleri, tendonun kendi kendisini birkaç haftada onarmasına olanak sağlar.

Aşil Tendonu İltihabı Tedavisi:

Çoğu kez, etkilenen bölgenin dinlendirilmesi en iyi tedavidir. Başka bir egzersiz biçimine, en azından geçici olarak, geçmek önerilebilir. Aşil tendonuna buz uygulamak rahatlama sağlayabilir. Tendon üstündeki yükü azaltmak için, ayakkabının içinde topuğu yükselten bir ortopedik araç kullanılabilir. Ameliyat yalnızca, tendonun tam olarak yırtıldığı durumda gerekli olur.

Aşil Tendonu İltihabı İlaç Tedavisi:

Aspirin ve diğer antienflamatuar ilaçlar ağrıyı ve diğer şikayetleri azaltmaya yardımcı olabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...