Beslenmenize Dikkat Ederek Migrenle Savaşabilirsiniz

Beslenmenize Dikkat Ederek Migrenle Savaşabilirsiniz

Alkol, çikolata gibi gıdalardan uzak durmak, nöbetleri hafifletiyor... Çağın hastalığı migren, kadın-erkek herkesi etkisi altına alıyor.

Alkol, çikolata gibi gıdalardan uzak durmak, nöbetleri hafifletiyor... Çağın hastalığı migren, kadın-erkek herkesi etkisi altına alıyor. Özellikle mevsim geçişlerinde çekilmez olan migren nöbetlerine karşı çaresiz değilsiniz. Bazı besinlerden uzak durulması migren ağrısının oluşmasını önleyebiliyor.

Migrende esas olan öğün atlamamak; yemeklerde seçici davranmak. Bu hastalığa magnezyum ve kalsiyum yönünden zengin besinler iyi geliyor. Koyu yeşil yapraklı sebzeler (brokoli, ıspanak, lahana), yulaf ezmesi buğday tohumu, sarımsak ve deniz ürünleri gibi gıdalarla beslenmek önemli.

Migrene iyi gelmeyen bazı gıdalar şöyle: Alkol, gazlı içecekler, çay-kahve, çikolata, işlenmiş etler, konserve yiyecekler, eski tütsülenmiş peynirler, katkı maddesi içerikli besinler, yapay tatlandırıcılar.

Migrene iyi gelen gıdalar ise; Sebze çorbası, haşlanmış yumurta, sebze püresi, armut, elma, papatya çayı, melisa çayı, kereviz ve kivi.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...