Depresyona Karşı Besinler

Depresyona Karşı Besinler

Mutluluk hormonu olarak bilinen 'serotonin' yediğimiz besinleri yakından ilgilendirir. Beyin serotonin üretmek için triptofan kullanır.

İşte Depresyonu Önleyen 7 Besin:

  • Acı Biber

Sivri yeşil biber, kırmızı pul biber gibi acı gelen besinler ağızda yanma hissi oluşturur ve mutluluk sağlayan endorfin maddesinin salgılanmasını sağlar.

  • Çikolata

Çikolata mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin bakımından yüksek bir besin. Bu yüzden mutluluk verir, ruh halinin iyileşmesini sağlar.

  • Papatya Çayı

Melatonin bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanında ruh halinin düzeltmesinde etkili olur. Karanlık ortamı seven melatonin papatyanın içinde bol miktarda bulunur. Papatya çayının içine bir çay kaşığı bal eklemek oreksin düzeyini azaltarak gevşemenize ve ruh halinizin iyileşmesine yardımcı olur.

  • Domates

Antioksidanlar vücudun stres döneminde ortaya çıkan serbest radikalleri etkiler ve durumunu iyileştirir. Sabah yorgun ve mutsuz uyanmanızı engellemeye yardımcıdır. Bu yüzden antioksidan bakımından zengin olan domatesin tüketilmesi gerekir.

  • Balık

Omega-3 bakımından zengin besinlerin başında balık gelir. Yapılan birçok çalışmada Omega-3'ün ruh halini iyileştirmede ve depresyonu azaltmada etkili olduğu görülmüştür.

  • Süt, Yoğurt, Peynir, Yumurta, Et, Tavuk

Proteinli besinler endorfin ve serotonin hormonunu artırır, depresyon riskini azaltmaya yardımcı olur. Bu sebeple süt, yoğurt, et, tavuk, peynir gibi gıdaların besin listesine eklenmesi gerekir.

  • Esmer Ekmek

Esmer ekmek ve farklı türlerdeki bitkilerden elde edilen tahıllı ürünler kan şekerini dengeler, serotonin seviyesini yükseltir böylece depresyondan korur.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...