Korkuları Unutturan Teknik

Korkuları Unutturan Teknik

Çoğu insanın yaşantısını olumsuz etkileyen uçağa binememe, boğulma, kalabalıkta konuşamama gibi korkuların bir kaç seansta giderilebildiği bildirildi.

Psikiyatr ve psikologların son zamanlarda fazlaca uyguladığı ilaç ve hipnoz kullanılmayan "EMDR Tekniği" sayesinde, çoğu insanın yaşantısını olumsuz etkileyen uçağa binememe, kapalı yerde kalamama, boğulma, kalabalıkta konuşamama gibi korkuların bir kaç seansta giderilebildiği bildirildi.

Özellikle travma sonrası stres bozukluğunun iyileştirilme sürecindeki başarısıyla bilinen teknikte, beyindeki stres kaynağı düşüncelerin nötrleştirildiği belirtildi.

Uzmanlar, "Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme" olarak bilinen EMDR tekniğini, basit ancak etkili olması nedeniyle son zamanlarda sıkça kullandıklarını söyledi.

EMDR'nin sağ-sol göz hareketleri, işitsel uyaranlar veya dokunma yolu ile yapılabildiğini belirten Öztanrıöver, teknik ile genellikle 6-8 seansta başarılı sonuçlar alınabildiğini kaydetti.

Kişideki acı dolu deneyimlerin beyinde görsel, işitsel, duygusal, düşünsel ve bedensel temsillerle saklandığını anlatan Öztanrıöver, "Alakasız bir durum, anıyı belleğe çağırıp şiddetli bir tepkiye neden olabilir. Tümüyle zararsız olan bu durum ise kişi için korku dolu bir ölüm kalım mücadelesine dönüşebilir" dedi

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...