Siberkondriasi: İnternet Çağının Hastalık Hastalığı

Siberkondriasi: İnternet Çağının Hastalık Hastalığı

Günümüzde, AIDS ve strese bağlı sinir rahatsızlıklarının adı ön plana çıkarken, Amerikalı uzmanlara göre çağımızın en hızlı yayılan yeni hastalığı.

Günümüzde, AIDS ve strese bağlı sinir rahatsızlıklarının adı ön plana çıkarken, Amerikalı uzmanlara göre çağımızın en hızlı yayılan yeni hastalığı "siberkondriasi".

Yani İnternet Çağının Hastalık Hastalığı...

Harvard ve California Üniversitesi uzmanları, daha önce "Tıp Öğrencisi Sendromu" olarak bilinen “siberkondriasi”nin, son yıllarda giderek yayıldığına dikkat çekti. İlk kez 50 yıl önce keşfedilen sendrom daha çok tıp fakültesine giren 1'nci sınıf öğrencilerinde görülüyor.

Bu dönemde öğrenciler o kadar çok hastalık öğreniyor ki, kendilerinin mutlaka bu hastalıklardan birine yakalandığını düşünüyor. Bu sendroma yakalananlar, basit bir baş ağrısını beyin tümörünün, ufak bir sivilceyi ise deri kanserinin belirtisi olarak algılıyor.

Uzmanlara göre, son 5 yılda bu öğrencilerin yerini, internete girerek kendi kendilerine teşhis koyan insanlar aldı. Her yıl milyonlarca insan, çeşitli sorunlarını internette araştırarak çözmeye çalışıyor. Küçük bir kalp ağrısını ya da bacak sızlamasını internette buldukları bilgilerle “kansere ya da kalp krizine” bağlıyor. Çoğunlukla, bu insanları doktorlar bile rahatlatamıyor. Uzmanlar, insanlara her okuduklarına inanmamalarını ve doktorların tavsiyeleriyle hareket etmelerini öneriyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...